Σόιμπλε: Να υλοποιηθούν βήμα - βήμα τα συμφωνηθέντα

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 16:48
UPD:17:26
EPA/OLIVIER HOSLET

Ο κ. Σόιμπλε (δεξιά) είπε ότι υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στην έναρξη της αξιολόγησης, την οποία χαρακτήρισε κατανοητή στο βαθμό που δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην περίπτωση της Ελλάδας.

Βρυξέλλες

Του Νίκου Μπέλλου,

Στην ανάγκη υλοποίησης των συμφωνηθέντων βήμα βήμα, αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας για το  ελληνικό πρόγραμμα, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες.

Σε δηλώσεις του σε Γερμανούς δημοσιογράφους προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Εurogroup, ο κ. Σόιμπλε είπε ότι υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στην έναρξη της αξιολόγησης, την οποία χαρακτήρισε κατανοητή στο βαθμό που δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην περίπτωση της Ελλάδας.

Είδα τον κ. Τσακαλώτο στο Βερολίνο, ανέφερε, προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες, ενώ επισήμανε ότι θα συνεχίσουμε προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των συμφωνηθέντων βήμα βήμα.

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε το επόμενο βήμα είναι η αξιολόγηση του προγράμματος η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί με επιτυχία, ενώ ερωτηθείς σχετικά είπε ότι η αξιολόγηση θα πάρει κάποιο χρόνο, άλλωστε, όπως είπε, η Ελλάδα δεν έχει άμεσες δανειακές ανάγκες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα