Αξιόπιστη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό ζητεί ο Μοσκοβισί

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 15:39
UPD:17:28
ΕΡΤ1

Βρυξέλλες

Του Νίκου Μπέλλου,

Στην ανάγκη για μία αξιόπιστη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, το οποίο είναι βασικό θέμα, όπως είπε, της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος αναφέρθηκε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Εurogroup, ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Όπως είπε, στη σημερινή συνεδρίαση θα μιλήσουμε για την Ελλάδα και τον τρόπο που θα κλείσουμε την αξιολόγηση με έμφαση στο ασφαλιστικό.

«Έχει υποβληθεί ένα σχέδιο, υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να συζητήσουμε, θέλουμε μια αξιόπιστη μεταρρύθμιση, η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση είναι καλή, από το καλοκαίρι έχουν ψηφιστεί σοβαρές μεταρρυθμίσεις», ανέφερε.

Αυτός είναι ο δρόμος για την επιστροφή στην ανάπτυξη και την είσοδο σε έναν ενάρετο κύκλο, είπε, προσθέτοντας ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση και στη συνέχεια να μιλήσουμε για το δημόσιο χρέος. «Επαναλαμβάνω, ότι για την επίτευξη των παραπάνω χρειαζόμαστε μια αξιόπιστη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, θα δούμε τις αναγκαίες παραμέτρους είναι νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για τις λεπτομέρειες στο θέμα αυτό», κατέληξε.

Στην ανάγκη υλοποίησης των συμφωνηθέντων βήμα βήμα, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες.

Σε δηλώσεις του σε Γερμανούς δημοσιογράφους προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο κ. Σόιμπλε είπε ότι υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στην έναρξη της αξιολόγησης, την οποία χαρακτήρισε κατανοητή στο βαθμό που δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην περίπτωση της Ελλάδας.

Είδα τον κ. Τσακαλώτο στο Βερολίνο, ανέφερε, προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες, ενώ επισήμανε ότι θα συνεχίσουμε προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των συμφωνηθέντων βήμα βήμα.

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε το επόμενο βήμα είναι η αξιολόγηση του προγράμματος η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί με επιτυχία, ενώ ερωτηθείς σχετικά είπε ότι η αξιολόγηση θα πάρει κάποιο χρόνο, άλλωστε, όπως είπε, η Ελλάδα δεν έχει άμεσες δανειακές ανάγκες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα