Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι μετοχές στην Αυστραλία για πέμπτη ημέρα σε σύνολο έξι ημερών. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των μεταλλουργιών, μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεων των αναλυτών για την BHP Billiton και την Rio Tinto Group, αναφορικά με την αύξηση της ζήτησης των μετάλλων.

Ο δείκτης S&P/ASX 200 κέρδιζε 0,2%, φθάνοντας στις 4.562,40 μονάδες, στις 12:30' μ.μ. ώρα Σύδνεϋ, οδεύοντας να κλείσει σε επίπεδα ρεκόρ. Ο δείκτης του κλάδου των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής σημείωνε τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των 10 λοιπών κλαδικών δεικτών. Ο δείκτης στην Αυστραλία αναρριχήθηκε 13% φέτος, έναντι ανόδου 7,6% του Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index.

Ανοδικά κινήθηκαν επίσης οι δείκτες στην Ταϊβάν και τις Φιλιππίνες, σε αντίθεση με τους δείκτες στην Κίνα, τη Σιγκαπούρη, τη Ν. Ζηλανδία, την Ινδονησία και τη Μαλαισία. Οι αγορές της Ιαπωνίας, του Χονγκ Κονγκ και της Ν. Κορέας, που μαζί αποτελούν τα 2/3 της αξίας των ασιατικών αγορών, ήταν κλειστές σήμερα λόγω εθνικής εορτής.

Ο MSCI Asia-Pacific, εκτός της Ιαπωνίας, τον οποίον αποτελούν 664 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση, στις 292,24 μονάδες.

Ο δείκτης Taiex της Ταϊβάν σημείωνε κέρδη για πρώτη ημέρα σε σύνολο τεσσάρων ημερών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα