Περαιτέρω άνοδο ενδέχεται να σημειώσει η τιμή του χρυσού

Σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg News
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2005 12:10

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα από το 1988 διαπραγματεύεται ο χρυσός, χωρίς σημάδια αντίθετης πορείας, καθώς η παραγωγή αποτυγχάνει να διατηρήσει τον ρυθμό με τη ζήτηση από τους κοσμηματοπώλες και οι επενδυτές αγοράζουν ράβδους χρυσού, προκειμένου να προστατευθούν έναντι του πληθωρισμού, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.

Συνολικά, 49 διαπραγματευτές, επενδυτές και αναλυτές, που ρωτήθηκαν στις 15 και τις 16 Σεπτεμβρίου, από τη Σεούλ έως τη Ν. Υόρκη, εισηγήθηκαν την αγορά χρυσού, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα άγγιξε τα 464 δολ. η ουγγιά και τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 1988. Οκτώ, εισηγήθηκαν την πώληση του πολυτίμου μετάλλου και επτά δεν έκαναν κάποια εισήγηση.

Η προμήθεια από τα ορυχεία και από την ανακύκλωση, υποχώρησε της ζήτησης φέτος κατά 14% ή 459 μετρικούς τόνους υψηλότερα του ελλείμματος των 35 τόνων το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την Citigroup Inc., στις 15 Σεπτεμβρίου. Οι τιμές του χρυσού ήταν 14% υψηλότερα πέρυσι, καθώς η ζήτηση για κοσμήματα αυξήθηκε στην Ινδία, την Κίνα και την Τουρκία, ενώ σε συνδυασμό με το κόστος του πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ, τονώνει τις ανησυχίες για τη διεύρυνση του πληθωρισμού.

Τα συμβόλαια του χρυσού για παράδοση Δεκεμβρίου σημείωσαν άνοδο 10,30 δολ., ποσοστό 2,3%, φθάνοντας στα 463,30 δολ. η ουγγιά την εβδομάδα που πέρασε στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), μετά την έρευνα μεταξύ των αναλυτών στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, οι οποίοι προέβλεψαν άνοδο της τιμής. Το μέταλλο διαπραγματεύθηκε 30 σεντς υψηλότερα, φθάνοντας στα 463,60 δολ. η ουγγιά, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές, στις 11:16' π.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Στις 39 από τις 69 εβδομαδιαίες έρευνες, το Bloomberg, οι προβλέψεις ήταν ακριβείς για την πορεία των τιμών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα