Siemens: Προς απόλυση 2.400 ανθρώπων στο τμήμα υπηρεσιών

Αντικαθιστά τον επικεφαλής και τον επικεφαλής του SBS
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2005 12:43

ΣΤΗ μείωση 2.400 θέσεων εργασίας και στην αντικατάσταση του επικεφαλής του τμήματος υπηρεσιών κομπιούτερ, καθώς διογκώνονται οι ζημίες του, θα προχωρήσει η μεγαλύτερη εταιρεία μηχανολογικού εξοπλισμού της Γερμανίας, Siemens AG.

Οι μειώσεις στο τμήμα που ονομάζεται Siemens Business Services, θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση 1,5 δισ. ευρώ (1,8 δισ. δολ.), μέσα σε δύο χρόνια, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Μόναχο, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείο.

Ο Adrian von Hammerstein, ο οποίος διηύθυνε το SBS, θα φύγει και θα είναι ο δεύτερος μετά τον Lothar Pauly, ο οποίος θα αντικατασταθεί αυτόν τον μήνα. Η Siemens είπε επίσης ότι θα μειώσει άγνωστο αριθμό θέσεων εργασίας στο τμήμα της, Siemens Communications unit, το οποίο προηγουμένως διηύθυνε ο Pauly.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Klaus Kleinfeld πιέζεται από τους επενδυτές που δεν είναι ευχαριστημένοι με την τιμή της μετοχής της εταιρείας, η οποία υστερεί του γερμανικού δείκτη Dax, από τη στιγμή που ανέλαβε τη θέση αυτή, τον Ιανουάριο. Περισσότερα από το ήμισυ των 12 κυρίως τμημάτων της Siemens βρίσκονται κάτω από τους στόχους κερδοφορίας. Οι περικοπές που ανακοινώθηκαν σήμερα, υπερβαίνουν τις 35.000 περικοπές θέσεων στην εταιρεία τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Την τελευταία φορά που η Siemens έκανε μεγάλες περικοπές ήταν τον Ιούλιο του 2003, όταν ανακοίνωσε ότι θα μειώσει 2.300 θέσεις εργασίας στο τμήμα ασύρματης τηλεφωνίας, μετά τον κλυδωνισμό της ζήτησης για δίκτυα κινητής. Τον Απρίλιο του 2002 η Siemens αποκάλυψε τα σχέδιά της για τη μείωση επιπλέον 6.500 θέσεων εργασίας στο τμήμα σταθερής τηλεφωνίας, μετά από την απόλυση 20.000 ανθρώπων σε αυτό, το 2001.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα