Στην τελική φάση επεξεργασίας σχ/ν για τον αγροτουρισμό

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2005 16:07

Μέτρα για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού, που θα συμβάλουν στην ενίσχυση της Περιφερειακής ανάπτυξης, προωθούνται από το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης. Ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αναστάσιος Λιάσκος, μιλώντας σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Χαλκίδα με θέμα «Αγροτουριστικοί Συνεταιρισμοί Γυναικών: Συμβολή στην Ανάπτυξη», σημείωσε ότι βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας σχέδιο νόμου για τον αγροτουρισμό.

Στο σχέδιο θα προβλέπεται η σύσταση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία Οργανισμός Ελληνικού Τουρισμού Υπαίθρου - Αγροτουρισμου. Με τον Οργανισμό αυτό θα οριοθετείται το περιεχόμενο των δράσεων για τον Τουρισμό Υπαίθρου και των ήπιων μορφών τουρισμού ενώ παράλληλα θα προβλέπονται και ουσιαστικά κίνητρα για την ανάπτυξη της εν λόγω θεματικής ενότητας στον τουρισμό.

Χθες, εξάλλου ο κ. Λιάσκος κηρύσσοντας την έναρξη του Πανευρωπαϊκού Ιστιοπλοϊκού Πρωταθλήματος IMS 600, που φέτος διεξάγεται στη χώρα μας και συγκεκριμένα στον Aγιο Νικόλαο Κρήτης επεσήμανε ότι η ανάπτυξη του Θαλάσσιου Τουρισμού αποτελεί μία από τις άμεσες προτεραιότητές του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/19/1090694.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα