Εβδομάδα εξελίξεων για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές

Αύριο συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2005 16:20

ΒΑΣΙΚΕΣ επιδιώξεις της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις Ολυμπιακές Αερογραμμές, η διασφάλιση επιδοτούμενων πτήσεων στα νησιά μας, και η διασφάλιση βιώσιμης λύσης, τόνισε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/19/1090698.htm .

Πάντως, κυβερνητικές πηγές άφηναν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και αυτό της συμμετοχής του δημοσίου σε ένα πιθανό διάδοχο σχήμα.

«Η κυβέρνηση έχει σχέδιο με αρχή και τέλος. Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη φάση καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχετικός διαγωνισμός. Πρόκειται για μια δύσκολη υπόθεση. Χρειάζεται υπομονή και σωφροσύνη. Ο λαϊκισμός δεν έχει θέση», υπογράμμισε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης.

Εν τω μεταξύ, με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απαντά σήμερα, η διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας Υπηρεσίες Α.Ε. στην απόφαση της Ε.Ε. με την οποία καταλογίζει χορήγηση παράνομης και ασυμβίβαστης κρατικής ενίσχυσης προς την παλαιά και από την παλαιά προς την νέα Ολυμπιακή http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/19/1090517.htm .

Αύριο το θέμα αυτό θα απασχολήσει τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής. Εξάλλου αύριο αρχίζουν συνελεύσεις των σωματείων των εργαζομένων στην Ολυμπιακή, ενώ με πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ, θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" συγκέντρωση όλων των εργατικών κέντρων των 32 νομών της χώρας όπου υπάρχουν αεροδρόμια.

Στο μεταξύ το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος συναντήθηκε με τα προεδρεία της ΟΣΠΑ και της Ενωσης Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας και ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί την Τετάρτη το πρωί, με τον πρωθυπουργό, για να του αναπτύξει μια σειρά ζητήματα για την ΟΑ http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/19/1090712.htm .

Την ανησυχία τους για το μέλλον της Ολυμπιακής Αεροπορίας εκφράζουν σε επιστολή που απέστειλαν στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ), η Πανελλήνια Ενωση Ταξιδιωτικών Γραφείων Αερομεταφορών και η Ενωση Ταξιδιωτικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης.

Οι τρεις Ενώσεις ζητούν να εξασφαλιστεί ένας ορίζοντας χρόνου που θα εξασφαλίσει καλύτερη επιλογή διάδοχου σχήματος, σωστότερη εκμετάλλευση της «προίκας» της εταιρείας και πιο άνετη τακτοποίηση του προσωπικού είτε στο νέο φορέα, είτε σε άλλες θέσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα