Επισκέψεις της ηγεσίας της Εθνικής Τράπεζας στα Βαλκάνια

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2005 16:56

Περιοδεία σε τρεις Βαλκανικές χώρες πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ.κ. Τάκης Αράπογλου και Γιάννης Πεχλιβανίδης, που συνοδεύονταν από τους Γενικούς Διευθυντές της Τράπεζας ¶γι Λεώπουλο και Παύλο Μυλωνά.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και οι δύο Γενικοί Διευθυντές της Εθνικής Τράπεζας επισκέφθηκαν, διαδοχικά, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία όπου είχαν συναντήσεις και συζητήσεις με την εταιρική πελατεία, αλλά και αξιωματούχους των κυβερνήσεων των τριών χωρών.

Ειδικότερα, στη Ρουμανία επισκέφθηκαν τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ρουμανίας κ M. Isarescu και συζήτησαν μαζί του την εξέλιξη της Ρουμανικής Οικονομίας, καθώς και ειδικότερα θέματα που αφορούν στην Ρουμανική Τραπεζική αγορά. Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στην Banca Romaneasca, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας στο Βουκουρέστι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Banca Romaneasca αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, ενώ έχει πετύχει να αυξήσει τα μερίδια της Λιανικής Τραπεζικής άνω του 8% στις νέες εκταμιεύσεις. Η Τράπεζα θα έχει μέχρι το τέλος του 2005 σαράντα επτά Καταστήματα, καλύπτοντας το σύνολο της Ρουμανικής επικράτειας.

Επιπλέον, ο Όμιλος της ΕΤΕ δραστηριοποιείται στην αγορά αυτή και στους τομείς των συμβουλευτικών , χρηματιστηριακών και ασφαλιστικών υπηρεσιών, συμπληρώνοντας το φάσμα των προϊόντων που προσφέρεται στην πελατεία της. Σε μεγάλη δεξίωση που δόθηκε από την Εθνική Τράπεζα στην εταιρική της πελατεία, παραβρέθηκαν και υψηλά ιστάμενοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Τονίστηκε για άλλη μια φορά η εμπιστοσύνη του Ομίλου της ΕΤΕ στις προοπτικές της Ρουμανικής αγοράς και η αποφασιστικότητα με την οποία η ίδια θα επιδιώξει την περαιτέρω ανάπτυξη εκεί. Το ίδιο μήνυμα δόθηκε και σε πρωινό εργασίας με τους εκπροσώπους του συνόλου των Ρουμανικών μέσων μαζικής επικοινωνίας.

Στη Βουλγαρία, η διοίκηση της ΕΤΕ έγινε δεκτή από τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. S. Stanisev και τον Υπουργό Οικονομικών κ. P. Oresharski, ενώ παράλληλα έγινε επίσκεψη στην Διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας της Βουλγαρίας. Κοινός παρανομαστής των συναντήσεων ήταν η ικανοποίηση που εξέφρασαν οι κ.κ. Τ. Αράπογλου και Ι. Πεχλιβανίδης προς τις Βουλγαρικές αρχές για την εξέλιξη των μεγεθών της τοπικής οικονομίας, ενώ τονίστηκε η σημασία που αποδίδεται από την ΕΤΕ στην θυγατρική της στην Βουλγαρία UBB. Ταυτόχρονα τόσο οι ηγέτες της Βουλγαρικής κυβέρνησης όσο και η Διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας εξέφρασαν την βαθιά τους ικανοποίηση με την πορεία του Ομίλου στην Βουλγαρική αγορά.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Πρόεδρος της ΕΤΕ κ. Τ. Αράπογλου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ανακοίνωσε προς τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ. Stanisev την δωρεά ποσού 75.000 ευρώ συμμετέχοντας έτσι στην προσπάθεια ανακούφισης των θυμάτων των μεγάλων πλημμυρών που έπληξαν τη χώρα το τελευταίο διάστημα. Η επίσκεψη στην χώρα ολοκληρώθηκε με μεγάλη δεξίωση στην εταιρική πελατεία, καθώς και παρουσίαση των δραστηριοτήτων των μονάδων του Ομίλου UBB και Interlease. Σημειώνεται ότι η UBB κατέχει μερίδιο αγοράς άνω του 10% στο τραπεζικό ενεργητικό της χώρας, ενώ έχει πετύχει μερίδιο της αγοράς στις εκταμιεύσεις δανείων λιανικής τραπεζικής που ξεπερνάει το 20% . Αντίστοιχα η Interlease είναι η μεγαλύτερη εταιρεία leasing της χώρας με μερίδιο αγοράς στο βιομηχανικό leasing που αγγίζει το 40%.

Στη Σερβία, οι κ.κ. Τάκης Αράπογλου και Γιάννης Πεχλιβανίδης πραγματοποίησαν επίσκεψη στο δίκτυο καταστημάτων και παρατέθηκε γεύμα στην εταιρική πελατεία. Επισκέφθηκαν τον πρωθυπουργό της χώρας κ. V. Kostunica, τους Υπουργούς Ιδιωτικοποιήσεων και Εξωτερικών Οικονομικών Υποθέσεων κ.κ P. Babalo, M. Parivodic. Αντίστοιχα o Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Τάκης Αράπογλου, επεσήμανε ότι η εμπιστοσύνη του Ομίλου της ΕΤΕ προς την μελλοντική πορεία της οικονομίας της Σερβίας παραμένει σταθερή, ενώ αυξάνεται το ενδιαφέρον για τη διεύρυνση της παρουσίας του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας στη χώρα αυτή στο άμεσο μέλλον.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα