Το πρόγραμμα Γ. Αλογοσκούφη στις ΗΠΑ

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2005 16:51

Για την Ουάσιγκτον αναχωρεί αύριο ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης επικεφαλής ελληνικής αντιπροσωπείας, για τις εργασίες της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο κ. Αλογοσκούφης θα έχει την Πέμπτη, 22-9-2005, συναντήσεις με τον Γερουσιαστή κ. Π. Σαρμπάνη, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Βουλής των ΗΠΑ κ. M. Oxley, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας κ. R. Shelby και με τον Πρόεδρο της Υποεπιτροπής Διεθνούς Οικονομικής Πολιτικής Εξαγωγών και Εμπορίου της Γερουσίας κ. C. Hagel.

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο υπουργός θα είναι ομιλητής σε Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης που διοργανώνει το European Institute, με θέμα: «Προκλήσεις και Ευκαιρίες στην Ευρωζώνη και Προσπάθειες Ανάπτυξης στη Ν.Α. Ευρώπη».

Την Παρασκευή το μεσημέρι, ο υπουργός θα επισκεφθεί το American Hellenic Institute και θα έχει συνάντηση με παράγοντες της Ομογένειας, ενώ μετά θα δώσει συνέντευξη στο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Το απόγευμα της Παρασκευής, θα συναντηθεί με το Γενικό Διευθυντή της Παγκόσμιας Τράπεζας κ. S. Zhang και στη συνέχεια με στελέχη του ΔΝΤ.

Το Σάββατο, ο υπουργός θα είναι ομιλητής στο πλαίσιο των εργασιών της συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας και θα έχει, όπως και την Κυριακή, συναντήσεις με ανώτατα στελέχη διεθνών χρηματοπιστωτικών οίκων. Την Κυριακή, ο υπουργός θα συναντηθεί, επίσης, με τον Διευθυντή του ΔΝΤ για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις κ. M. Doppler.

Τη Δευτέρα, 26-9-2005, θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, όπου το απόγευμα θα συμμετάσχει σε εκδήλωση ενημέρωσης μεγάλων θεσμικών επενδυτών για την ελληνική οικονομία, ενώ την επόμενη ημέρα έχει προγραμματισθεί συνέντευξη του υπουργού στην τηλεόραση Bloomberg.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα