ΓΣΕΕ: «Οχι» στις μονεταριστικές συνταγές του ΔΝΤ

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2005 16:55
UPD:15/05/2006 18:48

«H έκθεση του ΔΝΤ επαναλαμβάνει μονότονα τις ίδιες αντεργατικές και καταστροφικές συνταγές για τις μακροχρόνιες εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας» εκτιμά η ΓΣΕΕ http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/20/1091185.htm .

«Οι επεξεργασίες του ΔΝΤ προβλέπουν και για μετά το 2006 μια μακροχρόνια επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης της παραγωγικότητας, των επενδύσεων και της απασχόλησης. Μ΄αυτή τη "στενόμυαλη" λογική προτείνει νέα αντεργατικά δεσμά για τους εργαζόμενους, όπως αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 70 χρόνια, μείωση των συντάξεων κατά 40%, κατάργηση των ΣΣΕ, μείωση μισθών και ημερομισθίων και γενικά κατάργηση και ανατροπή κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματος των εργαζόμενων... Το ανησυχητικό δεν είναι αυτές καθ' αυτές οι προτάσεις του ΔΝΤ, αλλά το ότι βρίσκουν αποδέκτες στα κυβερνητικά αυτιά, γιατί κινούνται στην ίδια πολιτική γραμμή.

Η πρόταση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ του "νέου αναπτυξιακού υποδείγματος" (οικονομία της γνώσης, διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα, πραγματική σύγκλιση) είναι η πλέον αξιόπιστη αναπτυξιακή πρόταση που ταυτόχρονα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα