ΕΦΕΤ: Zητά διαγραφή σημάνσεων από τις συσκευασίες «Ολυμπος»

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2005 19:22
UPD:19:31

Τη διαγραφή σημάνσεων σχετικών με την ονομασία «φρέσκο Θεσσαλικό γάλα» από τη συσκευασία του παστεριωμένου γάλακτος της Γαλακτοβιομηχανίας Λάρισας ΑΕ «Ολυμπος» ζήτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Ο ΕΦΕΤ τονίζει ότι δεν υφίσταται κατοχύρωση για τη γεωγραφική ένδειξη «Θεσσαλικό» από τη συγκεκριμένη εταιρεία και θα πρέπει να διαγραφεί, όπως και η φράση «το πλήρες Θεσσαλικό γάλα Ολυμπος είναι μοναδικό, πλούσιο, θρεπτικό γάλα», επειδή είναι σαν να διαχωρίζει το προϊόν αυτό από τα όμοιά του.

Ανάλογο αίτημα ο ΕΦΕΤ έχει διατυπώσει και προς την γαλακτοβιομηχανία Βίγλα Ολύμπου ΑΕΒΕΕ http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/20/1090886.htm .

Η Βίγλα Ολύμπου ΑΕΒΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι κυκλοφορεί ένα μόνο προϊόν, το οποίο επικαλείται γεωγραφική προέλευση, υποστηρίζει ότι το γάλα της είναι το μόνο γάλα που πράγματι αποτελείται από 100% φρέσκο γάλα από την περιοχή του Ολύμπου και της Ελασσόνας, το διαθέτει μόνο στην αγορά της Θεσσαλίας και ακόμη έχει από ετών παραγωγική μονάδα γάλακτος στον Ολυμπο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα