ΕΕΑ: Η λύση στο ασφαλιστικό δεν είναι αύξηση εισφορών και μείωση συντάξεων

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2016 13:02
UPD:13:03
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Την αντίθεσή του στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών εκφράζει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, τονίζοντας ότι για τη διάσωση του ασφαλιστικού η λύση δεν είναι ο «θάνατος του εμποράκου» και οι «αιματηρές περικοπές», αλλά η έμφαση στην ανάπτυξη.

Όπως επισημαίνει ο κ. Χατζηθεοδοσίου, η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών θα σημάνει την καταστροφή για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς έστω και κατά 1% να αυξηθούν οι εισφορές για μία μικρή επιχείρηση, αυξάνεται αμέσως το κόστος λειτουργίας της.

Σημειώνει ακόμη πως αν υλοποιηθεί αυτή η πρόταση οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε περικοπές προσωπικού για να κρατήσουν ανοιχτή την επιχείρησή τους. Ένα άλλο ενδεχόμενο, συνεχίζει ο πρόεδρος του ΕΕΑ, είναι η κατακόρυφη αύξηση της ‘μαύρης’ εργασίας, αφού κάποιοι επιχειρηματίες θα μπουν στο δίλλημα εφαρμογής παράνομων μέσων, για να περισώσουν θέσεις απασχόλησης.

«Για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα είναι η χαριστική βολή, καθώς ανάλογα με τα εισοδήματα τους θα δουν τις εισφορές τους να απογειώνονται», προειδοποιεί ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Υπογραμμίζει τέλος πως σε καμία περίπτωση το ΕΕΑ δεν συναινεί στη μείωση των συντάξεων, κάτι που θα είναι καταστροφικό για τους πολίτες, την οικονομία, την κοινωνία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα