Millea: Σε επίπεδα ρεκόρ η άνοδος των μετοχών

Μετά την ανακοίνωση για χαμηλότερες αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2005 09:01

ΣΤΑ ύψη αναρριχήθηκαν οι μετοχές της Millea Holdings Inc., της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας ακίνητης περιουσίας της Ιαπωνίας, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ, μετά την ανακοίνωσή της, ότι οι αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές από την 1η Απριλίου ήταν λιγότερες από το 1/10 των συνολικών της προηγούμενης οικονομικής χρήσης.

Οι μετοχές της Millea, σημείωσαν άνοδο 7,3%, και άλλαξαν χέρια 5,6% υψηλότερα, φθάνοντας το 1,89 εκατ. γιέν στις 2:05' μ.μ. στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Οι μετοχές είχαν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο στον δείκτη MSCI World Index. Οι μετοχές των ανταγωνιστριών της Sompo Japan Insurance Inc. και της Mitsui Sumitomo Insurance Co., σημείωναν επίσης κέρδη.

Οι ιαπωνικές ασφαλιστικές εταιρείες είχαν τις καλύτερες επιδόσεις ως κλάδος στον δείκτη Topix τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας άνοδο 17%, αποτέλεσμα των περιορισμένων ζημιών από τους τυφώνες, που έπληξαν τη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο. Κάποιοι επενδυτές, επιδιώκουν να αγοράσουν μετοχές ασφαλιστικών εταιρειών μετά το ράλι του Topix στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών, που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των αποδόσεων των επενδύσεών τους, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές.

Η Millea είπε ότι οι αποζημιώσεις φέτος από φυσικές καταστροφές, συμπεριλαμβανομένου του «Κatrina» και του τυφώνα «Nabi», ανέρχονται σε 11,3 δισ. γιέν. Σημειώνεται ότι η Millea, κατά τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου είχε καταβάλει σε αποζημιώσεις το ποσόν των 147,9 δισ. γιέν, περίοδο κατά την οποία 10 τυφώνες έπληξαν τη χώρα με αποτέλεσμα αποζημιώσεις ύψους 727 δισ. γιέν, επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με την General Insurance Association της Ιαπωνίας.

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου Μillea, το εξάμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, σημείωσαν αύξηση 44%, φθάνοντας στα 74,7 δισ. γιέν. Η ασφαλιστική εταιρεία προβλέπει ότι τα κέρδη της τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2006, θα ανέλθουν σε 100 δισ. γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα