Υποχώρησε το δολάριο έναντι του ευρώ

Καθώς ο τεχνικός δείκτης καταδεικνύει αλλαγή της πορείας του
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2005 09:24
UPD:15:00

ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ το δολάριο έναντι του ευρώ, στα χαμηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων, καθώς οι διαπραγματευτές του νομίσματος είπαν, ότι ο τεχνικός δείκτης ενδέχεται να σηματοδοτήσει την αλλαγή της πορείας του αμερικανικού νομίσματος μετά από το ράλι δύο εβδομάδων.

Το δολάριο υποχωρεί μετά την αποτυχία του να ξεπεράσει το 1,21 έναντι του ευρώ για τρίτη ημέρα, παρά το γεγονός ότι η Federal Reserve αύξησε τα βασικά επιτόκια δανεισμού, λέγοντας, ότι θα συνεχίσει να το κάνει με μετρημένο ρυθμό. Η έκθεση που δημοσιοποιήθηκε ώρες μετά την απόφαση της Fed, έδειξε μείωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στις ΗΠΑ και στα χαμηλότερα επίπεδα σε περισσότερο από 13 χρόνια, μετά το πέρασμα του τυφώνα «Katrina».

Εναντι του ευρώ το δολάριο υποχώρησε στο 1,2209 στις 2:30' μ.μ. στο Τόκυο, από 1,2115 δολ., που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Το αμερικανικό νόμισμα αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων και στο 1,2101 στις 19 Σεπτεμβρίου. Εναντι του γιέν, το δολάριο υποχώρησε στα 111,60 από 111,96 γιέν.

Το ευρώ διεύρυνε τα κέρδη του καθώς ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Jean-Claude Trichet, δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine», ότι η ΕΚΤ πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτική σχετικά με την επίδραση των τιμών του πετρελαίου στον πληθωρισμό.

Η ΕΚΤ, διατηρεί αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού στο 2% από το 2003 και στα χαμηλότερα επίπεδα από οποιοδήποτε άλλο κράτος που χρησιμοποιεί το ευρώ, εδώ και τουλάχιστον έξι δεκαετίες. Ο Trichet χαρακτήρισε τα επιτόκια «ιστορικά υπερβολικά χαμηλά».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα