Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2005 10:16
UPD:10:17

Marfin Analysis: «Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε πτωτικά 0,24% με τον τζίρο να ανέρχεται στα €155εκ. Οι περιορισμένες ρευστοποιήσεις ήταν το χαρακτηριστικό της συνεδρίασης. Η αγορά έχει ξεκινήσει να σταθεροποιείται στα τρέχοντα επίπεδα τιμών από την προηγούμενη εβδομάδα και το επενδυτικό κλίμα έχει διαταραχθεί καθώς υπάρχουν ρευστοποιήσεις στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης… Για τη σημερινή συνεδρίαση δεν αναμένουμε η εικόνα της αγοράς να αλλάξει σημαντικά».

Aspis Securities: «Η Wall Street κινήθηκε πτωτικά χθες µετά την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές αντέδρασαν ανοδικά µετά την ελαφρά υποχώρηση των τιµών του πετρελαίου. Όσον αφορά τις ελληνικές µετοχές, υπήρξε συνέχιση των πιέσεων στις τραπεζικές µετοχές καθώς και σε µετοχές µεσαίας και µικρής κεφαλαιοποίησης. Όσον αφορά τη σηµερινή συνεδρίαση, οι ευρωπαϊκές αγορές αναµένεται να κινηθούν πτωτικά ακολουθώντας την άνοδο των αµερικανικών επιτοκίων. Θεωρούµε πιθανό να έχουµε ανάλογη τάση και στο Χ.Α.»

Sarros Securities: «Στις ΗΠΑ, η απόφαση της FED για αύξηση των επιτοκίων δημιούργησε πιέσεις καθώς θεωρήθηκε πως έπρεπε να διατηρηθούν αμετάβλητα. Από την άλλη οι τιμές πετρελαίου κινήθηκαν πάλι ανοδικά παρά τις ανακοινώσεις από μέρους του ΟΠΕΚ για απελευθέρωση της παραγωγής του, για πρώτη φορά από το 1990, ελέω τυφώνα «ΡΙΤΑ». Οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν ανοδικά μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα 3ου τριμήνου για επενδυτικές τράπεζες όπως η Deutsche Bank και η Credit Suisse Group.

»Στην Ελλάδα υπήρξε μία υποτονική πτωτική συνεδρίαση με τις εταιρείες διυλιστηρίων να μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Σε σχέση με την πορεία των δεικτών και τουλάχιστον μέχρι τέλος της εβδομάδας, η αγορά θα μεταβάλλεται με βάση τον συνδυασμό 2 κύριων παραγόντων: τις διαθέσεις των διεθνών αγορών και τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου των εισηγμένων εταιρειών».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα