Seiko Epson: 50% χαμηλότερα κέρδη προβλέπει για το σύνολο της χρήσης

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2005 11:41

ΣΤΗΝ προς τα κάτω αναθεώρηση των κερδών της για το σύνολο της χρήσης και σε ποσοστό 50%, προχώρησε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής εκτυπωτών στον κόσμο, Seiko Epson Corp., αποτέλεσμα της μείωσης των τιμών πώλησης για εκτυπωτές και για οθόνες υγρών κρυστάλλων.

Τα καθαρά της κέρδη υπολογίζεται να διαμορφωθούν σε 22 δισ. γιέν (197 εκατ. δολ.) τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για κέρδη 44 δισ. γιέν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας σήμερα προς το Χρηματιστήριο του Τόκυο. Πριν από ένα χρόνο, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ήταν 55,7 δισ. γιέν.

Η εταιρεία αναθεώρησε επίσης τις εκτιμήσεις των πωλήσεών της, κατά 1,3% χαμηλότερα στο 1,618 τρισ. γιέν. Πριν από ένα χρόνο, είχε πραγματοποιήσει πωλήσεις 1,48 τρισ. γιέν.

Η μείωση των τιμών για εκτυπωτές, κυρίως στην Ευρώπη, μειώνουν τα κέρδη, καθώς οι φθηνότεροι εκτυπωτές, αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων, σύμφωνα με την εταιρεία. Το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης, που αρχίζει την 1η Οκτωβρίου, οι πωλήσεις των συσκευών υγρών κρυστάλλων που χρησιμοποιούνται σε μηχανές προβολής αλλά και σε τηλεοράσεις, αναμένεται να είναι κατά τι χαμηλότερες των προβλέψεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα