Δεν προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η Fanco

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2005 11:46

Το διοικητικό συμβούλιο της Fanco αποφάσισε χθες να μην υλοποιηθεί η απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων (στις 20 Απριλίου) για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για την απόφασή του αυτή το δ.σ. έλαβε υπόψη:

«1. τη συνεχή διαπραγμάτευση της τιμής της μετοχής κάτω από το επίπεδο των 0,30 που είναι η τιμή διάθεσης, παρόλο που και με την από 18 Αυγούστου τρ.έ. απόφασή του παρέτεινε την προθεσμία καταβολής της αύξησης κατά ένα (1) μήνα σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 4 του Κ.Ν. 2190,

2. το σημαντικά υψηλό κόστος με το οποίο θα επιβαρυνόταν η εταιρεία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και

3. το γεγονός ότι πέρα από το ποσόν ύψους 12.500.000 που έχει ήδη κατατεθεί από εταιρείες του ομίλου έναντι αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου η διοίκηση της εταιρείας δεν ανέμενε ευλόγως οτι θα προέκυπτε νέα ρευστότητα, διαπίστωσε ότι για τους ανωτέρω λόγους η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών που αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 20 Απριλίου τρ.έ. δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί επωφελώς τόσο για τους μετόχους όσο και για την εταιρεία. Κατόπιν των ανωτέρω το Διοικητικό Συμβούλιο σε μεταγενέστερη συνεδρίασή του θα εξετάσει εναλλακτικές λύσεις για την κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρείας μη αποκλείοντας και την επανάληψη της διαδικασίας αύξησης ανάλογα με τις συνθήκες της χρηματιστηριακής αγοράς. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα προχωρήσει στη πρόσκληση Γενικής Συνέλευσης για τη τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού για τη προσαρμογή του μετοχικού κεφαλαίου».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα