Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2016 08:56
UPD:08:57
REUTERS/Β© Yuya Shino / Reuters

Mικτά πρόσημα κατέγραψαν σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας και η συνεπαγόμενη ένταση στην περιοχή προκάλεσε έντονη νευρικότητα τους επενδυτές.

Συγκεκριμένα, στο Πεκίνο ο Nikkei 225 υποχώρησε κατά 1,16% στις 18.191,32 μονάδες, ενώ στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi κατέγραψε πτώση 0,26% στις 1.925,43 μονάδες. Στην Αυστραλία, ο δείκτης ASX 200 κινήθηκε πτωτικά κατά 1,18% στις 5.123 μονάδες.

Στον αντίποδα, σε θετικό επίπεδο συνέχισαν τα κινεζικά χρηματιστήρια, μετά την παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας για τη στήριξη του γουάν. Ειδικότερα, το χρηματιστήριο της Σαγκάη ενισχύθηκε κατά 1,91% στις 3.347,33 μονάδες και το χρηματιστήριο της Σένζεν κατά 2,3% στις 570,66 μονάδες.

Η πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας - η τέταρτη κατά σειρά - έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ. Η Ιαπωνία θα δώσει μία αυστηρή απάντηση στη σημερινή πρόκληση της Βόρειας Κορέας, διαμήνυσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Σίνζο Άμπε και χαρακτήρισε τη δοκιμή ως απειλή για την ασφάλεια της χώρας. Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι το Τόκιο δεν πρόκειται να ανεχθεί την πραγματοποίηση πυρηνικών δοκιμών.

To απόγευμα, στις 6.00 ώρα Ελλάδας, θα συνεδριάσει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να αποτιμήσει την κατάσταση. «Η ενέργεια της Πιόνγιανγκ συνιστά παραβίαση του παγκοσμίως αποδεκτού κανόνα κατά των πυρηνικών δοκιμών», δήλωσε στο Reuters, ο Λασίνα Ζέρμπο, επικεφαλής του Οργανισμού της Συνθήκης Συνολικής Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών, προσθέτοντας ότι «συνιστά σοβαρή απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα