Seiko Epson: Στο χαμηλότερο ημερήσιο επίπεδο οι μετοχές της

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2005 08:29

ΣΤΑ χαμηλότερα επίπεδα μιας ημέρας, οδεύουν οι μετοχές της Seiko Epson Corp., της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας εκτυπωτών στον κόσμο, μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση των κερδών της, για δεύτερη φορά, εξ αιτίας της μείωσης των τιμών. Χρηματιστηριακοί οίκοι, συμπεριλαμβανομένης της Merrill Lynch & Co., αναθεώρησαν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για τη μετοχή της εταιρείας.

Οι μετοχές, προσφέρθηκαν στις 3.000 γιέν η μία, στη 1:38' μ.μ. στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, 14% χαμηλότερα από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος, στα 3.500 γιέν η μία. Οι προσφορές πώλησης υπερέβησαν τις αντίστοιχες για αγορά περίπου στο 10 προς 1. Ο αριθμός των εντολών αγοράς και πώλησης πρέπει να ταιριάζει, πριν την έναρξη διαπραγμάτευσης της μετοχής, σύμφωνα με τους κανόνες του Χρηματιστηρίου.

Η Seiko Epson αντιμετωπίζει τη μείωση των τιμών για συγκεκριμένα μοντέλα εκτυπωτών, εξ αιτίας του ανταγωνισμού από την Canon Inc. και την Hewlett-Packard Co., ενώ οι πελάτες αλλάζουν τα μοντέλα που έχουν με αντίστοιχα που μπορούν να εκτυπώσουν και έγγραφα fax.

Χθες, ο Ryohei Takahashi, οικονομικός αναλυτής της Merrill Lynch & Co. στο Τόκυο, σε έκθεσή του, εισηγήθηκε για τις μετοχές της εταιρείας «sell» από «neutral».

H εταιρεία, προχώρησε χθες στην προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης για τα καθαρά κέρδη της χρήσης που λήγει στις 31 Μαρτίου, στα 22 δισ. γιέν. Το τμήμα ηλεκτρονικών συσκευών της εταιρείας, που περιλαμβάνει και οθόνες, θα εμφανίσει κατά πάσα πιθανότητα ζημία 10 δισ. γιέν κατά τη χρήση, αναθεωρώντας την προηγούμενη πρόβλεψη για κέρδη 19 δισ. γιέν.

Σήμερα η Nomura Securities Co., κατέταξε δύο βαθμίδες χαμηλότερα τη μετοχή της Seiko Epson, στο «reduce» από το «buy», η JPMorgan Chase & Co. στο «neutral» από το «overweight» και η UBS AG στο «reduce» από το «neutral».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα