Coles Myer: 17% χαμηλότερα κέρδη το β' εξάμηνο

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2005 08:44

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 17%, σημείωσαν το δεύτερο εξάμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης της Αυστραλίας, Coles Myer Ltd., αποτέλεσμα των εξόδων από τη σχεδιαζόμενη πώληση του μη κερδοφόρου τμήματος ηλεκτρικών οικιακών συσκευών και καταστημάτων κομπιούτερ, Megamart.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 220,7 εκατ. δολ. Αυστραλίας (170 εκατ. δολ. ΗΠΑ) το εξάμηνο που έληξε στις 31 Ιουλίου, από 267 εκατ. δολ. Αυστραλίας, πριν από ένα χρόνο. Εξαιρουμένου του κόστους της πώλησης, τα κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν 13%. Τα αποτελέσματα του δευτέρου εξαμήνου υπολογίστηκαν μετά την αφαίρεση των αποτελεσμάτων του πρώτου, από το σύνολο της οικονομικής χρήσης.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Coles Myer, John Fletcher, 54 ετών, πουλά την Megamart και ενδέχεται να κάνει το ίδιο και για τα ηλικίας 105 ετών πολυκαταστήματα Myer, προκειμένου να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα πώλησης προϊόντων σε χαμηλές τιμές, Target. Ο ίδιος, επιδιώκει να αυξήσει τα κέρδη στα 800 εκατ. δολ. Αυστραλίας την τρέχουσα χρήση, με τη μείωση του κόστους και την προσέλκυση πελατών, από την κύρια ανταγωνίστρια της εταιρείας, Woolworths Ltd.

Oι μετοχές της Coles Myer σημείωναν άνοδο 2 σεντς, φθάνοντας στα 10,28 δολ. Αυστραλίας η μία, στις 11:37' π.μ. στο Σύδνεϋ. Φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 4,2% και υστερούν της ανόδου 12% του δείκτη S&P/ASX 200. Οι μετοχές της Woolworths, έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 9,3%.

Στο σύνολο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της Coles Myer σημείωσαν αύξηση 1,3%, φθάνοντας τα 624,5 εκατ. δολ. Αυστραλίας και σύμφωνα με τη διοίκησή της ακολουθεί πορεία επίτευξης του στόχου της για καθαρά κέρδη 800 εκατ. δολ. Αυστραλίας, σύμφωνα με τη δήλωση του Fletcher.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα