China Construction: Στις 28/10 η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών

Οπως μετέδωσε το Bloomberg News
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2005 08:32

ΣΤΙΣ 28 Οκτωβρίου θα αρχίσει η διαπραγμάτευση των μετοχών της China Construction Bank, της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Κίνας, μετά τη δημόσια εγγραφή περίπου 6 δισ. δολ., σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η τράπεζα σχεδιάζει να είναι η πρώτη από τέσσερις μεγαλύτερες της χώρας, που θα μπει στο Χρηματιστήριο, πουλώντας μερίδιο 12% σε επενδυτές από τον ερχόμενο μήνα, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Η τράπεζα με έδρα το Πεκίνο και οι κυβερνητικοί μέτοχοι ενδέχεται να αντλήσουν από 5 έως 7 δισ. δολ., σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η δημόσια εγγραφή, είναι αποτέλεσμα του μεγέθους της ζήτησης των επενδυτών για πωλήσεις από μεγαλύτερες ανταγωνίστριες, την Industrial & Commercial Bank of China και την Bank of China, οι οποίες σχεδιάζουν τις προσφορές τους το 2006. Οι μετοχές της Bank of Communications Ltd., της πρώτης τράπεζας που ελέγχεται από το κράτος και διέθεσε μετοχές της στο εξωτερικό, σημείωσαν άνοδο 25% από τις 23 Ιουνίου, καθώς οι επενδυτές στοιχημάτισαν ότι οι κινεζικές τράπεζες θα μπορέσουν να αυξήσουν των δανεισμό των καταναλωτών, στη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο.

Η Bank of America Corp., η δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα των ΗΠΑ, συμφώνησε τον Ιούνιο να καταβάλλει 3 δισ. δολ. για το 9% της China Construction Bank, συμπεριλαμβανομένων και 500 εκατ. δολ. για τη δημόσια εγγραφή. Η Temasek Holdings Pte, το επενδυτικό σκέλος της κυβέρνησης της Σιγκαπούρης συμφώνησε τον Ιούλιο να επενδύσει 1 δισ. δολ. στην πώληση, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας. Η Credit Suisse First Boston μία από τους διαχειριστές της πώλησης συμφώνησε να επενδύσει 500 εκατ. δολ. στην δημόσια εγγραφή, όπως είπαν τον Αύγουστο άνθρωποι, που γνωρίζουν καλά το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα