Σιγκαπούρη: Στα υψηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών ο πληθωρισμός

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2005 09:31

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών, αναρριχήθηκε τον Αύγουστο ο πληθωρισμός στη Σιγκαπούρη, αποτέλεσμα του υψηλότερου κόστους των τροφίμων και των κατοικιών, σε συνδυασμό με τα πιο ακριβά ταξίδια των διακοπών.

Η αύξηση του πληθωρισμού ήταν 0,7%. Δεκατέσσερις οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι ο πληθωρισμός θα σημείωνε αύξηση 0,5%. Ο δείκτης αυξήθηκε 0,1% τον Ιούλιο. Οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν αύξηση 0,5% τον Αύγουστο έναντι του Ιουλίου, αποτέλεσμα του υψηλότερου κόστους μεταφοράς και των ενδυμάτων, σύμφωνα με την επίσημη έκθεση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας.

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο υψηλότερος πληθωρισμός σημαίνει ότι η Κεντρική Τράπεζα της Σιγκαπούρης είναι πιθανό να διατηρήσει τη νομισματική της πολιτική της υπερτίμησης του νομίσματος για να διατηρήσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό. Η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης διατηρεί την ίδια πολιτική από τον Απρίλιο του 2004, καθώς το ισχυρότερο νόμισμα βοηθά στη μείωση του κόστους του πετρελαίου και άλλων εισαγομένων αγαθών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα