Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2005 09:31

Σιγκαπούρη: Στα υψηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών ο πληθωρισμός

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών, αναρριχήθηκε τον Αύγουστο ο πληθωρισμός στη Σιγκαπούρη, αποτέλεσμα του υψηλότερου κόστους των τροφίμων και των κατοικιών, σε συνδυασμό με τα πιο ακριβά ταξίδια των διακοπών.

Η αύξηση του πληθωρισμού ήταν 0,7%. Δεκατέσσερις οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι ο πληθωρισμός θα σημείωνε αύξηση 0,5%. Ο δείκτης αυξήθηκε 0,1% τον Ιούλιο. Οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν αύξηση 0,5% τον Αύγουστο έναντι του Ιουλίου, αποτέλεσμα του υψηλότερου κόστους μεταφοράς και των ενδυμάτων, σύμφωνα με την επίσημη έκθεση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας.

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο υψηλότερος πληθωρισμός σημαίνει ότι η Κεντρική Τράπεζα της Σιγκαπούρης είναι πιθανό να διατηρήσει τη νομισματική της πολιτική της υπερτίμησης του νομίσματος για να διατηρήσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό. Η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης διατηρεί την ίδια πολιτική από τον Απρίλιο του 2004, καθώς το ισχυρότερο νόμισμα βοηθά στη μείωση του κόστους του πετρελαίου και άλλων εισαγομένων αγαθών.