Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2005 10:34

Marfin Analysis: «Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε οριακά υψηλότερα (+0,14%) κρατώντας το επίπεδο στήριξης των 3.200 μονάδων. Η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ο FTSE-20 έκλεισε ανοδικά 0,11%. Τα Ελληνικά Πετρέλαια (+2,16%) και η Motor Oil (+4,95%) κινήθηκαν σε νέο υψηλό τετραετίας και νέο ιστορικό υψηλό αντίστοιχα. Ο FTSE-40 έκλεισε με μικρές απώλειες (-0,11%). Δεν αναμένουμε η εικόνα της αγοράς να αλλάξει σημαντικά».

Emporiki Investment Bank « Εκτιμούμε ότι ο γενικός δείκτης θα ξεκινήσει ανοδικά κατά τη σημερινή συνεδρίαση υποκινούμενος κυρίως από την ανοδική εικόνα που αναμένεται να παρουσιάσουν οι ευρωπαϊκές αγορές αλλά και την προσπάθεια αντίδρασης μετά από τις συνεχόμενες υποτονικές συνεδριάσεις».

Sarros Securities: «Οι αγορές στις ΗΠΑ κινήθηκαν θετικά μετά από τέσσερις ημέρες, μετά την ανακοίνωση για υποβάθμιση του τυφώνα «Ρίτα» στην κατηγορία 4, από την κατηγορία 5. Αυτή η είδηση επέφερε πτώση στις τιμές πετρελαίου και αισιοδοξία στους επενδυτές. Οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν μεικτά μετά τις εξελίξεις στις ΗΠΑ και σε συνδυασμό με τις εταιρικές ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα 3ου τριμήνου».

»Η ελληνική αγορά κινήθηκε θετικά μετά από 3 αρνητικές συνεδριάσεις αλλά η πλειοψηφία των μετοχών συνέχισε να κινείται πτωτικά. Οι μετοχές των διυλιστηρίων αλλά και μετοχές όπως της Εθνικής τράπεζας και της Coca Cola 3E συνέτειναν στην άνοδο της αγοράς. Σήμερα, πιθανότατα λόγω της θετικής κίνησης των αμερικάνικων αγορών, να υπάρξει συνέχεια της ανόδου. Γενικότερα όμως λόγω των αρνητικών διεθνών συνθηκών προτείνουμε οι όποιες επενδυτικές κινήσεις να είναι επιφυλακτικές και με γνώση των κινδύνων που υπάρχουν».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα