Εναλλακτικό σχέδιο για την Ολυμπιακή επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2005 10:47
UPD:11:16

Εναλλακτικό σχέδιο για την Ολυμπιακή επεξεργάζεται το υπουργείο Μεταφορών σε συνεργασία με την Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, εάν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποκρατικοποίησης, η οποία δυσχεραίνεται από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τα παραπάνω δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τις συναντήσεις που είχε σήμερα στην Ουάσιγκτον με εκπροσώπους της Γερουσίας και της Βουλής. Συγκεκριμένα, ο κ. Αλογοσκούφης ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο θέμα της Ολυμπιακής δήλωσε τα εξής:

«Bρισκόμαστε σε ένα πάρα πολύ ευαίσθητο στάδιο. Επιχειρούμε την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης, η οποία βεβαίως έχει γίνει κάπως πιο δύσκολη μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αν αυτή η διαδικασία ολοκληρωθεί, έχει καλώς.

»Αν αυτή η διαδικασία δεν ολοκληρωθεί, η κυβέρνηση έχει εναλλακτικό σχέδιο, το οποίο επεξεργάζεται το Υπουργείο Μεταφορών σε συνεργασία με την Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε τίποτα παραπάνω σ’ αυτή την πολύ ευαίσθητη φάση που βρισκόμαστε».

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της «Ν» στην Ουάσιγκτον, μεταξύ των σεναρίων που εξετάζει η κυβέρνηση είναι η πτώχευση των Ολυμπιακών Αερογραμμών με την υφιστάμενη δομή τους και η δημιουργία μιας νέας εταιρείας στην οποία το Ελληνικό Δημόσιο θα έχει αυξημένη συμμετοχή http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/23/1092297.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα