Disney: Κάλυψη της ζήτησης hedge funds, μοιράζεται το ρίσκο παραγωγής

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2005 11:08

ΠΟΣΟΝ 505 εκατ. δολ., για πρώτη φορά μέσα σε περίπου μία δεκαετία, άντλησε από τους επενδυτές για να μειώσει το ρίσκο της χρηματοδότησης των ταινιών της η Walt Disney Co., η οποία είπε, ότι το τμήμα των ταινιών της θα χάσει χρήματα για τέταρτο τρίμηνο.

Το venture θα προσφέρει το 40% του κόστους παραγωγής και διανομής για περίπου 32 ταινίες μέσα στην επόμενη τετραετία, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της εταιρικής χρηματοδότησης της εταιρείας, Natacha Rafalski. Η συνεργασία θα μοιραστεί 40% των κερδών, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων στα ταμεία και των πωλήσεων βίντεο.

Η συμφωνία εξασφαλίζει τις αμοιβές διανομής της Disney και 60% των κερδών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, David Caouette. Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία είπε ότι το τμήμα ταινιών της θα έχει ζημίες και τέταρτο τρίμηνο, ύψους 300 εκατ. δολαρίων. O Robert Iger, ο οποίος τον επόμενο μήνα θα διαδεχθεί τον Michael Eisner στη θέση του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή, είπε τον Αύγουστο ότι η Disney θα είναι πολύ σκληρή στο θέμα των εξόδων για ταινίες.

Η Disney άρχισε να χρησιμοποιεί συνεργάτες για τη χρηματοδότηση ταινιών στη δεκαετία του 80 υπό τη διοίκηση του Eisner, ο οποίος δημιούργησε σειρά συνεργασιών για να φτιάξει έργα, συμπεριλαμβανομένου και του «Down and Out in Beverly Hills».

Η συνεργασία της Disney με την Kingdom Films LLC, ήταν η πρώτη στο θέμα της χρηματοδότησης ταινιών από το 1996, όταν η Mariner Film Partners άντλησε 200 εκατ. δολ. Το 1990 η εταιρεία, η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία μέσων των ΗΠΑ, άντλησε 600 εκατ. δολ., μέσω της συνεργασίας της με την Touchwood Pacific Partners, για ταινίες όπως η κωμωδία «Father of the Bride».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα