Skandia: Κατά της προσφοράς εξαγοράς της Old Mutual

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2005 12:01

ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΝ την προσφορά εξαγοράς της από την μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Αφρικής, Old Mutual Plc, προς 44,9 δισ. κορώνες (5,8 δισ. δολ.), ζήτησε από τους μετόχους της η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Σκανδιναβίας, Skandia AB. Η Old Mutual είπε ότι θα προχωρήσει με την προσφορά.

«Το διοικητικό συμβούλιο της Skandia θεωρεί, ότι η προσφορά δεν είναι ελκυστική για τους μετόχους της εταιρείας», όπως αναφέρεται στο Web site της. Παρόλα αυτά, μία μειονότητα των μετόχων, σύμφωνα με το συμβούλιο, στηρίζει την προσφορά και η εταιρεία δεν πρόκειται να κάνει κάποια κίνηση για τη ματαίωσή της ή να βρει άλλον υποψήφιο αγοραστή.

Η Old Mutual έχει τη στήριξη τη μεγάλης πλειονότητας του 60% των επενδυτών της Skandia, είπε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Jim Sutcliffe, σε τηλεφωνική του συνέντευξη. Η εταιρεία, σχεδιάζει να εκδώσει ένα φυλλάδιο για την Skandia στα μέσα του Οκτωβρίου και η εμπορική συναλλαγή ενδέχεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο.

Ο Sutcliffe επιδιώκει να βρει νέες αγορές για την Old Mutual εκτός της Νοτίου Αφρικής, όπου η βρετανική ασφαλιστική πραγματοποιεί τα 3/ 4 των συνολικών της κερδών. Με την Skandia, ο Sutcliffe θα αποκτήσει μία ασφαλιστική εταιρεία της οποίας οι δραστηριότητες εκτείνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη και πραγματοποιεί περίπου το ήμισυ των εσόδων της στη Βρετανία.

Στις 2 Σεπτεμβρίου η Οld Mutual πρόσφερε 43,6 κορώνες σε μετρητά και μετοχές για κάθε μία μετοχή της Skandia, 25% περισσότερα από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της στις 12 Μαΐου, μία ημέρα πριν την ανακοίνωση της έναρξης των συνομιλιών.

Οι μετοχές της Skandia υποχωρούσαν 0,7%, φθάνοντας στις 40,4 κορώνες η μία στις 9:34' π.μ. στη Στοκχόλμη, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 41,3 δισ. κορώνες. Οι μετοχές της Old Mutual σημείωναν άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 138 πένες η μία στο Λονδίνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα