Ανοδικές τάσεις στη Σοφοκλέους

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2005 11:15

ΘΕΤΙΚΟ είναι σήμερα το κλίμα στη Σοφοκλέους, όπως και στις υπόλοιπες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

Ο γενικός δείκτης ενισχύεται αυτή την ώρα (11:05) κατά 0,53% και βρίσκεται στις 3.268,16 μονάδες με τον τζίρο στα 9,2 εκατ. ευρώ.

«Η ολοκλήρωση των ανακοινώσεων από μέρους των εισηγμένων εταιρειών των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου 2005 αναμένεται να επιδράσει θετικά την εβδομάδα που έρχεται, καθώς αναμένεται και εξομάλυνση των πιέσεων από το εξωτερικό», αναφέρει μεταξύ άλλων η Sarros Securities στο πρωινό της σχόλιο.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Γερμανός θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου στις 28 Σεπτεμβρίου και ακολουθούν ο ΟΠΑΠ και η Εθνική στις 29 Σεπτεμβρίου. Πριν από την έναρξη της αυριανής συνεδρίασης θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της Intralot.

Από τις μετοχές που έχουν αλλάξει χέρια 99 ενισχύονται, 26 καταγράφουν απώλειες και 66 παραμένουν σταθερές.

Η μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής σημειώνει άνοδο 0,88%. Η εν λόγω εταιρεία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα απορροφήσει όλες τις δραστηριότητες της θυγατρικής της ¶κτωρ, εκτός των κατασκευαστικών, έως το τέλος του τρέχοντος έτους http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/24/1092750.htm .

«Εκτιμούμε ότι η απορρόφηση είναι θετική για τους μετόχους της Ελληνικής Τεχνοδομικής, καθώς θα καταστήσει τη διάρθρωση της εταιρίας περισσότερο συνεκτική και θα ενισχύσει τα κέρδη ανά μετοχή (EPS)», αναφέρει η Π&Κ Χρηματιστηριακή σε σχόλιό της.

Η μετοχή της εταιρείας Ακτωρ υποχωρεί κατά 2,38%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα