Bενεζουέλα: 978 εκατ. δολ. για την κατασκευή μονάδας χάλυβα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας, Hugo Chavez
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2005 11:17

ΤΟ ΠΟΣΟΝ των 2,1 τρισ. μπολιβάρ, (978 εκατ. δολ.), θα δαπανήσει η Βενεζουέλα, προκειμένου να κατασκευάσει ένα χαλυβουργικό συγκρότημα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Hugo Chavez.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Hugo Chavez.

Η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει την επένδυση από ξένα αποθέματα που θα πάρει από την Κεντρική Τράπεζα, είπε ο Chavez κατά την εβδομαδιαία του ομιλία στην τηλεόραση. Την περασμένη εβδομάδα η Κεντρική Τράπεζα μεταβίβασε 3 δισ. δολ. από τα αποθέματά της στην κυβέρνηση, μετά την έγκριση της νομοθεσίας από το Κογκρέσο τον Ιούλιο, να επιτρέψει τέτοιες μεταβιβάσεις.

Ο Chavez, 51 ετών, δεν έδωσε λεπτομέρειες για την δυναμικότητα του συγκροτήματος ή για το πότε και πού αυτό θα κατασκευαστεί.

Η Βενεζουέλα, παράγει περίπου 3,5 εκατ. τόνους χάλυβα ετησίως, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου προορίζεται για πώληση στις ΗΠΑ και τις αγορές της Νοτίου Αμερικής. Ο προκάτοχος του Chavez, Rafael Caldera, πούλησε μερίδιο 70% το 1997 στο πρώην κρατικό μονοπώλιο χάλυβα, Siderurgica del Orinoco SA, αντί του ποσού του 1,79 δισ. δολ. σε μετρητά και χρέος. Η Sidor, όπως είναι γνωστή η εταιρεία δεν έχει πραγματοποιήσει κέρδη από τότε που πουλήθηκε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα