Lone Star: 445 εκατ. δολ. από τη δημόσια εγγραφή γηπέδων γκολφ

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2005 08:59

ΠΟΣΟΝ 50 δισ. γιέν (445 εκατ. δολ.), θα αντλήσει από την πώληση μετοχών της η Lone Star Funds, η μεγαλύτερη ιδιοκτήτρια γηπέδων γκολφ της Ιαπωνίας, κατά την πρώτη δημόσια εγγραφή του είδους στην Ιαπωνία, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H Pacific Golf Management K.K., που διαχειρίζεται 92 γήπεδα θα προσφέρει 10 μετοχές στους επενδυτές στην Ιαπωνία, το νωρίτερο τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, πριν από την επίσημη ανακοίνωση. Η Lone Star με έδρα το Ντάλας θα πουλήσει τον επόμενο μήνα περίπου 70 δισ. γιέν σε μετοχές της στην Tokyo Star Bank Ltd., μια τοπική δανείστρια.

Η πώληση μετοχών στοχεύει στην αξιοποίηση του πλεονεκτήματος του ράλι 20% του δείκτη Topix το 2005, που ώθησε τον δείκτη στην Ιαπωνία στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών. Η οικονομία της χώρας, της δεύτερης μεγαλύτερης στον κόσμο, αναπτύχθηκε 3,3% το δεύτερο τρίμηνο, τρεις φορές ταχύτερα από την αρχική εκτίμηση της κυβέρνησης.

Η Lone Star, η οποία κάνει αγορές σε real estate, εταιρείες και επισφαλή δάνεια, άντλησε περίπου 5 δισ. δολ. από την αρχή του 2005 για το μεγαλύτερο επενδυτικό της κεφάλαιο. Η εταιρεία, με επικεφαλής τον John Grayken, θα πουλήσει μέρος του μεριδίου της στην Pacific Golf, το οποίο θα μετατραπεί σε νέες μετοχές για να αντλήσει κεφάλαια για την επέκτασή της, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Ο Randy Work, στέλεχος της Lone Star στην Ασία, δεν απάντησε στα μηνύματα που του εστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά ούτε και στις τηλεφωνικές κλήσεις, για να σχολιάσει το θέμα. Ο Owen Blicksilver, εκπρόσωπος της Lone Star, είπε ότι δεν μπορεί να κάνει τώρα κάποιο σχόλιο.

Η Nomura Holdings Inc. και η Nikko Citigroup Ltd., οι μεγαλύτεροι ανάδοχοι στην Ιαπωνία φέτος, θα διαχειριστούν τη δημόσια εγγραφή των γκολφ, σύμφωνα με τις ίδες πηγές. Ο Shuji Sato, εκπρόσωπος της Nomura στο Τόκυο αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα όπως και η εκπρόσωπος της Nikko Citigroup στην πόλη, Neha Kumar.

To μέγεθος της δημόσιας εγγραφής για την Pacific Golf, αποτελεί ακόμη θέμα διαπραγμάτευσης και ενδέχεται να αλλάξει.

Η Lone Star και η Goldman Sachs Group Inc., αγόρασαν περίπου 180 γήπεδα γκολφ στην Ιαπωνία την τελευταία πενταετία, πιστεύοντας ότι μπορούν να μειώσουν το κόστος και να προσελκύσουν περισσότερους παίκτες με στόχο να αυξήσουν τις αποδόσεις των επενδύσεών τους. Η Accordia Golf Co., της Goldman στην Ιαπωνία, με 86 γήπεδα γκολφ, σχεδιάζει να πουλήσει μετοχές της στις αρχές του επόμενου έτους.

Πέρυσι στην Ιαπωνία υπήρχαν 2.458 γήπεδα γκολφ, σύμφωνα με το μηνιαίο περιοδικό Golf Management, έναντι 2.200 γηπέδων γκολφ πριν από 10 χρόνια. Τα γήπεδα είχαν έσοδα πέρυσι 1,19 τρισ. γιέν, χαμηλότερα από το 1,8 τρισ. γιέν που είχαν εμφανίσει το 1994, σύμφωνα με το Japan Productivity Center for Socio-Economic Development.

Οι ιαπωνικές εταιρείες άντλησαν 664 δισ. γιέν σε 118 δημόσιες εγγραφές φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News, έναντι 114, αξίας 681 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα