Μειωμένα κατά 23,4% τα κέρδη της ΔΕΗ στο πρώτο εξάμηνο

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2005 18:10
UPD:18:24

Στα 147,7 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ στο πρώτο εξάμηνο του 2005 σημειώνοντας πτώση κατά 23,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Τα ενοποιημένα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 5,8% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2005 φθάνοντας τα 2,12 δισ. ευρώ.

Τα κέρδη EBITDA μειώθηκαν κατά 16% διαμορφούμενα στα 552,6 εκατ. ευρώ.

«Η σημαντική αύξηση των τιμών των καυσίμων και η περαιτέρω επιβάρυνση από την εφαρμογή του πρωτοκόλλου του Kyoto αύξησαν σημαντικά το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας το δεύτερο τρίμηνο του 2005 και κατ΄ακολουθίαν μείωσαν την κερδοφορία της επιχείρησης για το πρώτο εξάμηνο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Δημήτρης Μανιατάκης.

«Στη θετική πλευρά, η μέχρι τώρα αναπροσαρμογή των αξιών τόσο της ακινήτου περιουσίας όσο και των λοιπών παγίων στοιχείων του ενεργητικού είχε σαν αποτέλεσμα την ενίσχυση της καθαρά θέσης στα 4,8 δισ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή βελτιώνει την σχέση ξένων προς ίδια κεφάλαια και επιτρέπει την άνετη χρηματοδότηση των επενδυτικών μας σχεδίων.

Η Διοίκηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην προσπάθεια μείωσης των λειτουργικών δαπανών και βελτίωσης της παραγωγικότητας», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα