Τηλεθέρμανση: Φθηνότερη λύση από το πετρέλαιο

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2005 18:41

«Οχυρωμένοι» έναντι της μεγάλης αύξησης της τιμής του πετρελαίου είναι οι κάτοικοι της πόλης της Κοζάνης, λόγω της τηλεθέρμανσης.

Το δίκτυο της τηλεθέρμανσης που σήμερα καλύπτει το 90% των αναγκών της πόλης (στόχος είναι σύντομα να καλύπτει το 100%), λειτουργεί με

νερό που θερμαίνεται στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ για να καταλήξει -μέσω αγωγών- στα σπίτια των χρηστών.

Το κόστος χρήσης της τηλεθέρμανσης υπολογίζεται περίπου στο μισό της χρήσης πετρελαίου, και τη διαχείριση του δικτύου έχει η Εταιρεία Υδρευσης Αποχέτευσης Κοζάνης (ΕΥΔΑΚ), η οποία αναμένεται να ανακοινώσει το προσεχές διάστημα τη φετινή τιμολογιακή της πολιτική.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Π. Κουκουλόπουλο, εξετάζεται η περίπτωση αύξησης των τιμολογίων κατά 20%, κι αυτό γιατί, προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση, χρησιμοποιείται συμπληρωματικά και ένα κεντρικό λεβητοστάσιο θέρμανσης νερού που λειτουργεί με πετρέλαιο. Πάντως, ο κ.Κουκουλόπουλος υπενθυμίζει ότι βάσει του συμβολαίου που υπογράφει ο χρήστης τηλεθέρμανσης με την εταιρεία, το ανώτατο ποσό που θα μπορούσε να πληρώνει δεν επιτρέπεται να ξεπεράσει το 75% του ποσού που θα πλήρωνε ένας χρήστης πετρελαίου. Σημειώνεται ότι στη Δυτική Μακεδονία, δίκτυο τηλεθέρμανσης διαθέτουν ακόμη η Πτολεμαΐδα και το Αμύνταιο.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα