Η&M: Λιγότερες εκπτώσεις, 36% υψηλότερα κέρδη το τρίμηνο

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2005 09:43

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 36%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης αλυσίδας πώλησης ενδυμάτων της Ευρώπης, Hennes & Mauritz AB, καθώς η εταιρεία έκανε λιγότερες εκπτώσεις και ευνοήθηκε από τις φθηνότερες τιμές ειδών των ένδυσης στην Κίνα.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 2,16 δισ. σουηδικές κορώνες (277 εκατ. δολ.) το τρίμηνο έως και τον Αύγουστο, από 1,59 δισ. κορώνες, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στη Στοκχόλμη. Συνολικά πέντε οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι τα κέρδη της θα ήταν 2,05 δισ. κορώνες. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 18% φθάνοντας στα 15,16 δισ. κορώνες.

Η H&M αγοράζει περίπου το 30% των ενδυμάτων της από την Κίνα και ευνοείται, καθώς μειώνονται οι τιμές των κλωστοϋφαντουργικών και αλλού στην περιφέρεια. Την ίδια στιγμή, ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Rolf Eriksen, 61 ετών, μειώνει τα αποθέματα και αυξάνει τον αριθμό των καταστημάτων για να αμυνθεί της Inditex SA, ιδιοκτήτριας της αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης, Zara, κύριας ανταγωνίστριάς της.

Η σουηδική εταιρεία λιανικής πώλησης άνοιξε 68 καταστήματα τη χρονιά μέχρι και τον Αύγουστο, αυξάνοντας το σύνολό τους κατά 6,4% στα 1.134 καταστήματα. Τα έσοδα, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών ισοτιμιών, αυξήθηκαν 17% τον Αύγουστο, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, έναντι ανόδου 18% που είχαν σημειώσει τον Ιούνιο και 12% τον Ιούλιο.

Οι μετοχές της υποχώρησαν χθες 2 κορώνες, στις 270 κορώνες η μία στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης. Συνολικά πέρυσι, σημείωσαν άνοδο 32%, μεγαλύτερη της ανόδου των μετοχών της ισπανικής Inditex, κατά 23%. Την περασμένη εβδομάδα, η Inditex ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη το τρίμηνο, σημείωσαν αύξηση 40%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα