Boots: Μείωση των πωλήσεων για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο

Καθώς μειώνεται η ζήτηση στα καταστήματά της
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2005 09:47

ΜΕΙΩΣΗ, για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, σημείωσαν οι πωλήσεις της μεγαλύτερης αλυσίδας φαρμακείων της Βρετανίας, Boots Group Plc, αποτέλεσμα της χαμηλότερης ζήτησης, σε συνδυασμό με την αύξηση του ανταγωνισμού, εμποδίζοντας τις προσπάθειες του ανώτατου εκτελεστικού της διευθυντή, Richard Baker, να αναζωογονήσει την ανάπτυξη.

Οι πωλήσεις στα καταστήματα της Boots, The Chemist, που άνοιξαν πέρυσι, υποχώρησαν 1,6% το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι πωλήσεις θα υποχωρούσαν σε ποσοστό της τάξης του 1%.

«Οι συνθήκες στο εμπόριο έγιναν πολύ δύσκολες το πρώτο εξάμηνο και οι δαπάνες των καταναλωτών μειώθηκαν περαιτέρω το τελευταίο τρίμηνο, με αποτέλεσμα να μην βλέπουμε κάποιο αισιόδοξο σημάδι για την πορεία της αγοράς το υπόλοιπο του έτους», ανέφερε ο Baker, 43 ετών, στην ανακοίνωση.

Ο Baker προβλέπει μείωση των κερδών για δεύτερη χρήση το 2006, καθώς μειώνει τις τιμές πώλησης, εκσυγχρονίζει τα καταστήματα και διευρύνει τις ώρες λειτουργία τους, για να αμυνθεί των ανταγωνιστριών, όπως της Superdrug της A.S. Watson & Co. και των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, συμπεριλαμβανομένης της Tesco Plc και των Asda της Wal-Mart Stores Inc.

Tα συνολικά έσοδα των καταστημάτων της Boots, The Chemist, σημείωσαν αύξηση 0,8% το τρίμηνο. Σε αυτήν βοήθησε η αύξηση 3,2% των πωλήσεων ειδών ομορφιάς, καθώς η εταιρεία αύξησε τον αριθμό των εν λόγω προϊόντων στα καταστήματά της. Οι πωλήσεις των προϊόντων, life style, μειώθηκαν 3,4%, εξ αιτίας της χαμηλότερης ζήτησης, σύμφωνα με την εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα