Συνέδριο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2005 09:53

ΗΜΕΡΙΔΑ για την πάταξη της νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες διοργανώνει σήμερα στην ιστορική αίθουσα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Στόχος της, μεταξύ άλλων, η συμβολή στην κατανόηση του σχετικού Ν. 2331/1995 και γενικώς των νομικών και κανονιστικών υποχρεώσεων των εποπτευόμενων φορέων, του ρόλου των υπευθύνων υπαλλήλων για την τήρηση της νομοθεσίας, των ευάλωτων τμημάτων των χρηματιστηριακών και επενδυτικών υπηρεσιών και μέσων, της διασύνδεσης του ξεπλύματος χρήματος με την απάτη και του τρόπου σχεδίασης ενός πρακτικού και αποτελεσματικού συστήματος ελέγχου τήρησης των διατάξεων του θεσμικού πλαισίου βασισμένου στον κίνδυνο.

Στους ομιλητές της ημερίδας περιλαμβάνονται οι κ.κ. Πιλάβιος Αλέξης, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Παναγιώτης Κυριακόπουλος, επικεφαλής της νευραλγικής διεύθυνσης τραπεζικής εποπτείας της Τραπέζης Ελλάδος, Χρήστος Γκόρτσος, γενικός γραμματέας της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, Κυριάκου Μάριος, πρόεδρος της KPMG, Σοφιανός Νίκος, πρόεδρος Deloitte, Καραμάνος Ευάγγελος, διευθυντής Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών, Καραούλης Νικόλαος, διευθυντής Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων Ασφάλειας Αττικής, Μανούρας Αρης, νομικός σύμβουλος ΣΟΛ, καθώς και εξειδικευμένοι δικηγόροι του υπουργείου Οικονομίας και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ορκωτοί ελεγκτές κ.ά. Το συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Γιάγκος Χαραλάμπους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα