Η SG δεν αυξάνει τη συμμετοχή της στη Geniki Bank

Επαφές με τουρκική τράπεζα
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2005 16:40

H Societe Generale δεν προτίθεται να αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής της στη Γενική Τράπεζα της Ελλάδος, τουλάχιστον στην επόμενη διετία, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Geniki Bank, Jacques Tournebize, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τουρνεμπίζ διευκρίνισε ότι η Societe Generale (που κατέχει το 52,3% της Γενικής) επενδύει τα μέγιστα στο πελατολόγιο του άλλου μετόχου της τράπεζας, του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, αναφέροντας χαρακτηριστικά «καθένας θα ήθελε ένα τέτοιο πελατολόγιο».

Πρωταρχικός στόχος, όπως τόνισε ο κ.Tournebize, αλλά και ο περιφερειακός διευθυντής Κωνσταντίνος Νικολαϊδης, είναι η ενδυνάμωση της παρουσίας της στη Βόρειο Ελλάδα και η διείσδυση στα Βαλκάνια. Ενδεικτική της σημασίας που δίνεται, είναι η λειτουργία του Βαλκανικού Γραφείου (Balkan Desk), το οποίο απευθύνεται σε Έλληνες επιχειρηματίες, που επιθυμούν να επεκταθούν σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Σερβία, όπου η Societe Generale έχει παρουσία, αλλά και σε ξένους που θέλουν να αναπτύξουν δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Ο γάλλος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας αναφέρθηκε και στις πρόσφατες κινήσεις που έγιναν στο πεδίο των εξαγορών και αποκάλυψε ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με τουρκική τράπεζα.

Στα 43 αναμένεται να ανέλθουν τα καταστήματα της Geniki στη Βόρειο Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2006, ενώ κατά τον κ. Νικολαϊδη, έως το 2007 το δίκτυο της τράπεζας θα αριθμεί συνολικά 20 καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, από έντεκα που είναι σήμερα.

Προχωρούν οι διαπραγματεύσεις για ίδρυση καταστημάτων σε Χαριλάου, Θέρμη, Νέα Εγνατία, Πανόραμα και Νέα Πολιτεία και ένα στη Νέα Ιωνία Βόλου, ενώ μέχρι το τέλος του 2005 θα λειτουργήσουν από ένα σε Έδεσσα και Καστοριά.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα