Παράταση προθεσμίας υποβολής επενδυτικών προτάσεων για τη Δράση 3.1.1

Για έργα εφαρμογής καινοτόμων ενεργειακών τεχνολογιών
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2005 13:34

Παρατείνεται με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2005 η προθεσμία υποβολής επενδυτικών προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους φορείς για έργα εφαρμογής καινοτόμων ενεργειακών τεχνολογιών στο πλαίσιο της Δράσης 3.1.1 «Εφαρμογή επιδεικτικών έργων καινοτόμων τεχνολογιών».

Τα έργα που θα υλοποιηθούν θα επιχορηγηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΠΑΝ) του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός των έργων που πρόκειται να ενισχυθούν, στο πλαίσιο της παρούσας προκήρυξης της δράσης, ανέρχεται σε 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Το κατώτερο όριο προϋπολογισμού μιας πρότασης είναι 70 χιλιάδες ευρώ, ενώ το ανώτερο όριο επί του οποίου παρέχεται επιχορήγηση καθορίζεται σε 880 χιλιάδες ευρώ.

Το ανώτατο ποσοστό ενίσχυσης κάθε χρηματοδοτούμενης πρότασης επιδεικτικού έργου καινοτόμων ενεργειακών τεχνολογιών διαφέρει αναλόγως της γεωγραφικής θέσης υλοποίησης του έργου, και κυμαίνεται από 40% έως 53% για τις μεγάλες επιχειρήσεις που δεν εμπίπτουν στον ορισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) τα αντίστοιχα ποσοστά μπορεί να αυξηθούν κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες. Τα ενισχυόμενα έργα μπορούν να πραγματοποιούνται οπουδήποτε εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

Δικαίωμα υποβολής επενδυτικής πρότασης έχει κάθε επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα, ή επιχείρηση των Ο.Τ.Α., ή νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα