Ιασώ: Επενδύσεις άνω των 7 εκατ. ευρώ

Σε λειτουργία το Institute of Life
Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2015 13:11
UPD:13:11

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιώργου Σακκά
[email protected]

Επενδυτικά σχέδια που ξεπερνούν τα 7 εκατ. ευρώ υλοποιεί την τρέχουσα περίοδο ο όμιλος Ιασώ, προκειμένου αφενός να ενισχύσει τους τομείς των παρερχόμενων υπηρεσιών, αφετέρου να εισέλθει σε νέους κλάδους, όπως είναι η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Την ίδια στιγμή ο όμιλος -αν και επηρεαστεί από την ύφεση και κινείται πτωτικά όσον αφορά τον κύκλο εργασιών κατά 6%- διαμορφώνει αυξημένα κέρδη λόγω μείωσης του χρηματοοικονομικού κόστους. Η τάση αυτή αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι το τέλος του έτους, ενώ για το 2016 παρά τις αρνητικές συνθήκες ενδέχεται να σημειωθεί σημαντική βελτίωση.

Χθες ο όμιλος ανακοίνωσε τη δημιουργία του νέου Κέντρου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute of Life, το οποίο λειτουργεί ήδη 3 μήνες. Σύμφωνα με τον Γεώργιο Σταματίου, πρόεδρο του Δ.Σ. του ομίλου, «παρ’ όλη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, την αστάθεια, την αβεβαιότητα και μεταξύ πολλών άλλων την άδικη επιβολή του 23% ΦΠΑ στην Υγεία, συνεχίζουμε το αναπτυξιακό μας σχέδιο, πραγματοποιώντας μεγάλες επενδύσεις. Η συγκεκριμένη επένδυση είναι της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με ομάδα εξειδικευμένων ιατρών στην εξωσωματική γονιμοποίηση».

Από την πλευρά του ο Ερως Νικητός, Senior Clinical Embryologist, υπεύθυνος Ποιότητας MIYA Institute of Life ΙΑΣΩ, δήλωσε: «Ενα από τα σημαντικότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μονάδας Institute of Life αποτελεί το υπερσύγχρονο εμβρυολογικό εργαστήριο. Ο εξοπλισμός, οι δικλίδες ασφαλείας, οι διαδικασίες, και πάνω απ’ όλα οι έμπειροι εμβρυολόγοι που το στελεχώνουν, αποτελούν τους παράγοντες που το καθιστούν ένα από τα καλύτερα εργαστήρια στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με τη διοίκηση, ένα από τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Institute of Life ΙΑΣΩ, είναι οι πλήρως εξατομικευμένες θεραπείες με ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Η επιστημονική ομάδα είναι πλήρως αφοσιωμένη στις ανάγκες του κάθε ζευγαριού επιλέγοντας προσεκτικά και σχολαστικά την καταλληλότερη θεραπεία γι’ αυτό, μέσα από μια μεγάλη γκάμα.

Πέρα από τη συγκεκριμένη επένδυση ο όμιλος βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας και ενός ακόμη ανάλογου κέντρου στο Ιασώ Θεσσαλίας, στην κλινική όπου δημιουργείται και κέντρο ακτινοθεραπείας, ήτοι συνολικές επενδύσεις που ξεπερνούν τα 4,5 εκατ. ευρώ. Επίσης και στην Αθήνα επεκτείνεται το ακτινοθεραπευτικό κέντρο με την προσθήκη ενός ακόμη επιταχυντή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα