Ανέκαμψαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2005 19:01
UPD:19:03

Αξιόλογη άνοδο σημείωσε σήμερα η πλειονότητα των χρηματιστηριακών δεικτών στην Ευρώπη. Στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος κατά τις απογευματινές συναλλαγές συνέβαλαν τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ, η άνοδος στη Wall Street και η σημαντική πτώση των τιμών πετρελαίου.

Στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ο δείκτης Xetra DAX έκλεισε στις 5.138,02 μονάδες (1,10%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.650,24 μονάδες (0,60%) και στο Λονδίνο, ο δείκτης Xetra DAX στις 5.494,4 μονάδες (-0,13%).

Πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών στις ύστερα από την απότομη πτώση των τιμών του μαύρου χρυσού. Aρνητικό αντίκτυπο είχε και η ανακοίνωση της BP ότι στο τρίτο τρίμηνο η παραγωγή της μειώθηκε κατά 2,8% εξαιτίας των τυφώνων στις ΗΠΑ. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της κερδοφορίας της κατά 700 εκατ. δολάρια στο εν λόγω χρονικό διάστημα.

Η μετοχή της BP υποχώρησε κατά 2,7%.

Στον αντίποδα, αγοραστικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών με τη γερμανική Vokswagen να κλείνει με σημαντική άνοδο κατά 5,06% εν μέσω προσδοκιών ότι η DaimlerChrysler και η Porsche θα αυξήσουν τα ποσοστά τους στο μετοχικό της κεφάλαιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα