Υποχωρεί το δολάριο έναντι γιέν και ευρώ

Εν αναμονή της ανακοίνωσης του δείκτη των υπηρεσιών στις ΗΠΑ
Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2005 08:27

ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ το δολάριο έναντι του γιέν, για πρώτη ημέρα σε σύνολο τεσσάρων ημερών, στην Ασία, καθώς εικάζεται, ότι έκθεση στις ΗΠΑ, θα καταδείξει ότι η ανάπτυξη των εταιρειών παροχής υπηρεσιών, περιορίστηκε τον Σεπτέμβριο.

Η σημερινή ανακοίνωση του δείκτη, ενδέχεται να καταδείξει ότι η άνοδος του δολαρίου στα υψηλότερα επίπεδα 16 μηνών ήταν υπερβολική σε σχέση με την προοπτική της ζήτησης των καταναλωτών.

Τα προσωπικά εισοδήματα μειώθηκαν τον Αύγουστο για πρώτη φορά μέσα σε επτά μήνες και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών είχε τη μεγαλύτερη μείωση σε 25 χρόνια τον Σεπτέμβριο, μετά το πέρασμα του τυφώνα «Katrina».

Το δολάριο υποχώρησε στα 113,92 γιέν στις 12:58' μ.μ. στο Τόκυο, από 114,25 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε στο 1,1942 έναντι του ευρώ από 1,1917 δολάρια. Νωρίτερα το δολάριο σημείωσε άνοδο έναντι του γιέν, φθάνοντας στα 114,41 γιέν και τα υψηλότερα επίπεδα από τις 18 Μαΐου του 2004.

Ο δείκτης των οικονομικών υπηρεσιών, του λιανικού εμπορίου και άλλων – μη βιομηχανικών – δραστηριοτήτων του Ιnstitute for Supply Management, υποχώρησε στο 60 τον μήνα που πέρασε, από 65 που ήταν τον Αύγουστο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg.

Σύμφωνα με τους ίδιους, το αμερικανικό νόμισμα ενδέχεται να διαμορφωθεί στα 114,50 έναντι του γιέν και στο 1,1880 έναντι του ευρώ, σήμερα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα