Chrysler: Ετοιμη για το τέταρτο νέο, οικονομικό σε καύσιμα, όχημα

Καθώς αυξάνονται οι τιμές της βενζίνης
Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2005 08:58

ΚΑΙ τέταρτο αυτοκίνητο, που θα καταναλώνει λιγότερα καύσιμα, θα προσθέσει στην γκάμα των προϊόντων της το επόμενο έτος, η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, Chrysler, της DaimlerChrysler AG, καθώς οι τιμές της βενζίνης σε επίπεδα ρεκόρ, ωθούν τους καταναλωτές στις ΗΠΑ να αγοράσουν πιο οικονομικά σε καύσιμα επιβατικά αυτοκίνητα και φορτηγά.

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα αρχίσει το επόμενο έτος την παραγωγή του Dodge Nitro, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, David Barnas. Το μοντέλο που έχει μηχανικά εξαρτήματα του Jeep Liberty, θα προστεθεί στην γκάμα των Jeep Patriot, Compass και Dodge Caliber, που θα κυκλοφορήσουν το επόμενο έτος, συμπλήρωσε.

Η Chrysler, η General Motors Corp. και η Ford Motor Co., αυξάνουν τα μοντέλα που καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα και μειώνουν την κατανάλωση των αυτοκινήτων και φορτηγών που ήδη υπάρχουν, μετά την αύξηση των τιμών της βενζίνης σε ποσοστό της τάξης του 50% πέρυσι. Η Toyota Motor Corp. και η Honda Motor Co., έχουν αυξήσει τις πωλήσεις τέτοιων μοντέλων, που είναι πιο προσιτά από τα παραδοσιακά, όπως το Ford Explorer και το Chevy Tahoe.

H Ford, η δεύτερη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, είπε τον περασμένο μήνα, ότι σχεδιάζει να αυξήσει 10 φορές τα υβριδικά της αυτοκίνητα στα 250.000 μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Η Toyota, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ασίας, είπε ότι σχεδιάζει να παράγει τουλάχιστον 400.000 υβριδικά οχήματα και άλλα επιβατικά το επόμενο έτος. Η DaimlerChrysler, έχει πει ότι θα αρχίσει να παράγει τέτοιου είδους μοντέλα για το 2007.

Η Chrysler, βρίσκεται στο μέσον της παρουσίασης 25 νέων μοντέλων από το προηγούμενο έτος μέσα στο 2006. Επίσης, προσπαθεί να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της στις ΗΠΑ, μετά την παύση της μείωσής του επί πέντε χρόνια, το 2004.

Το Caliber, το Patriot και το Compass θα μοιραστούν τη γραμμή συναρμολόγησης στο Μπελβεντέρε του Ιλλινοϊς. Το Nitro θα κατασκευαστεί στο Τολέδο του Οχάϊο μαζί με το Liberty, σύμφωνα με τον αναλυτή της CSM Worldwide Inc., Michael Robinet.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα