Οριακές απώλειες στη Σοφοκλέους

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2005 16:15
UPD:16:45

ΠΤΩΤΙΚΕΣ τάσεις επικράτησαν και σήμερα στη Σοφοκλέους, καθώς συνεχίστηκαν οι ρευστοποιήσεις για την κατοχύρωση πρόσφατων κερδών.

Οι απώλειες περιορίστηκαν ωστόσο προς το τέλος της συνεδρίασης χάρη στην ανάκαμψη ορισμένων δεικτοβαρών μετοχών, ενώ αισθητή βελτίωση παρουσίασε και το ισοζύγιο κερδισμένων - χαμένων.

Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 3.385,53 μονάδες μειωμένος κατά 0,14% έχοντας κινηθεί ενδοσυνεδριακά ανάμεσα στις 3.364,50 και τις 3.390,65 μονάδες.

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 173 εκατ. ευρώ με την αξία των πακέτων να φθάνει τα 11,8 εκατ. ευρώ http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Από τις μετοχές επί των οποίων έγιναν πράξεις 126 σημείωσαν άνοδο, 132 υποχώρησαν και 74 παρέμειναν σταθερές.

Η μετοχή της ΔΕΗ ενισχύθηκε κατά 2,67%, ενώ η Coca-Cola 3E σημείωσε άνοδο 1,10%.

Αντιθέτως, ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τίτλοι των πετρελαϊκών εταιρειών. Tα ΕΛΠΕ και η Motor Oil υποχώρησαν κατά 4,02% και 2,99% αντίστοιχα.

«Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε ως διορθωτική με αφορμή την πτώση των διεθνών κεφαλαιαγορών και μετά από οκτώ συνεχείς πτωτικές συνεδριάσεις. Ωστόσο, στα χαμηλότερα επίπεδα, υπήρξε αγοραστικό ενδιαφέρον και προς το τέλος της συνεδρίασης οι αρχικές απώλειες περιορίστηκαν», δήλωσε στο Reuters ο κ. Χρήστος Σαμοθράκης, αναλυτής στη Market Χρηματιστηριακή.

«Για να μπορέσει ο γενικός δείκτης να κατοχυρώσει το ψυχολογικό όριο των 3.400 μονάδων βραχυπρόθεσμα χρειάζεται σημαντικές εταιρικές ειδήσεις, ενώ μεγάλη επίδραση θα ασκήσει και η πορεία των αγορών στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα