Υποβολή δύο εκθέσεων στην Ε.Ε. έως το τέλος του μήνα

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2005 19:59
UPD:20:12

Δύο εκθέσεις θα υποβάλει ως το τέλος Οκτωβρίου η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μία για το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης και μία για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τη συνάντησή του με τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Χ. Αλμούνια.

Ο Επιτροπος χαρακτήρισε τη συνεργασία με τον κ. Αλογοσκούφη πολύ καλή, επισήμανε ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι από τα μεγαλύτερα στην Ε.Ε. και ότι, μέσω προτάσεων, στόχος είναι να μειωθεί το έλλειμμα και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας.

Μέχρι στιγμής, σημείωσε, η πορεία είναι καλή. Πρόσθεσε, δε ότι θα υποβληθεί έκθεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην οποία θα αναφέρεται η πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2005 και οι προοπτικές για το 2006. Η έκθεση αυτή, είπε ο Επίτροπος, θα αξιολογηθεί, αλλά «δεν μπορώ να προκαταβάλω το αποτέλεσμα των συζητήσεων μεταξύ του υπουργού Οικονομίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι το 2006 θα είναι τα πράγματα καλά και ότι το δημόσιο έλλειμμα θα είναι κάτω του 3% στο τέλος του 2006.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα