«Θα συνεχίσουμε να έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Αλμούνια»

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2005 20:00

«Με τον κ. Αλμούνια έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία από την αρχή της θητείας του ως Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων. Συνεργασθήκαμε άψογα στη δύσκολη περίοδο της αποκατάστασης της δημοσιονομικής διαφάνειας στη χώρα μας και στα διάφορα στάδια της εφαρμογής της διαδικασίας του υπερβολικού ελλείμματος. Πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και στο μέλλον. Αλλωστε, η πρόοδος που έχει συντελεστεί στην ελληνική οικονομία είναι και ορατή και μετρήσιμη», τόνισε κατά την προσφώνησή του ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης στο δείπνο προς τιμήν του κ. Αλμούνια.

«Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, ο Χοακίν Αλμούνια ήταν ένας έγκριτος οικονομολόγος. Από το 1979 ως το 2004 διετέλεσε βουλευτής του Ισπανικού Κοινοβουλίου και Υπουργός. Από το 1997 ως το 2000 χρημάτισε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το 2000 ήταν υποψήφιος Πρωθυπουργός. Πρόκειται για έναν πολιτικό με προοδευτικές ιδέες, ο οποίος ενδιαφέρεται για τις κοινωνικές εξελίξεις και για τη διαμόρφωση ενός δίκαιου και βιώσιμου Κοινωνικού Μοντέλου με στόχο την ανάπτυξη και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Βέβαια, πολλές φορές η ζωή μάς επιφυλάσσει εκπλήξεις. Και αυτό, διότι, ενώ από τις θέσεις στις οποίες ο κ. Αλμούνια υπηρέτησε ως πολιτικός διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό την κοινωνική πολιτική της Ισπανίας, ως Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων είναι αναγκασμένος να εφαρμόζει σε μεγάλο βαθμό τους οικονομικούς και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης... Προσβλέπουμε στην αποψινή ομιλία του για το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο και πώς αυτό πρέπει να προσαρμοσθεί για να γίνει συμβατό με τις ανάγκες της Παγκοσμιοποίησης», κατέληξε ο κ. Αλογοσκούφης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα