Toyota: Πρόσβαση στα 4X4 οχήματα της Subaru

Με την απόκτηση μεριδίου στη Fuji Heavy Industries Ltd.
Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2005 08:21

H ΑΓΟΡΑ μεριδίου στην Fuji Heavy Industries Ltd., την κατασκευάστρια των αυτοκινήτων Subaru, ενδέχεται να βοηθήσει τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, Toyota Motor Corp., να κερδίσει εξειδίκευση στα υβριδικά συστήματα και σε όλα τα αυτοκίνητα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

Χθες η Toyota ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει το 8,7% της Fuji Heavy, αντί του ποσού των περίπου 315 εκατ. δολ. σε μετρητά από την General Motors Corp. Η GM, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο θα πουλήσει το υπόλοιπο μερίδιο 20% στη Fuji Heavy, το οποίο απέκτησε το 2000 και αξίζει περίπου 422 εκατ. δολ., με βάση τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της Fuji Heavy, που κατασκευάζει αυτοκίνητα και μέρη αεροσκαφών.

Το Subaru τις Fuji, είχε το 2004 πωλήσεις 599.022 οχημάτων σε ολόκληκρο τον κόσμο, το 8,9% των πωλήσεων της Toyota. Tα επιβατικά αυτοκίνητα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς της εταιρείας, έχουν προσελκύσει πιστούς αγοραστές στη Νέα Αγγλίλα και στα βορειοδυτικά του Ειρηνικού.

Η Toyota, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, αυξάνει την παγκόσμια δυναμικότητα παραγωγής της, στη Β. Αμερική, την Κίνα, τη Ρωσία και αλλού, καθώς επιδιώκει να πουλήσει τουλάχιστον 8,5 εκατ. αυτοκίνητα διεθνώς, το νωρίτερο στα τέλη του 2006. Ο στόχος, είναι υψηλότερος από τα 7,47 εκατ. οχήματα που πούλησε το 2004 και υψηλότερος των διεθνών πωλήσεων της General Motors, η οποία υπερέβη τα 8 εκατ. σε πωλήσεις επιβατικών και φορτηγών αυτοκινήτων το 2004.

Οι μετοχές της Fuji Heavy φαίνεται ότι θα κινηθούν ανοδικά και δεν διαπραγματεύονται καθώς οι εντολές αγορών υπερέβησαν τις εντολές πώλησης, στις 11:00' π.μ. στο Τόκυο. Οι μετοχές της Toyota, υποχωρούσαν 1,5%, φθάνοντας στα 5.170 γιέν στις 11 π.μ.

Η Toyota και η Subaru ενδέχεται να συνεργαστούν στην τεχνολογία των αυτοκινήτων που κινούνται με βενζίνη και ηλεκτρισμό. Η Toyota επιδιώκει να αυξήσει την παραγωγή των υβριδικών αυτοκινήτων στο 1 εκατ. οχήματα, το νωρίτερο στις αρχές τις επόμενης δεκαετίας. Πέρυσι, πούλησε 134.700 υβριδικά αυτοκίνητα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα