New York Life: Aγοράζει μερίδιο στην Bank of Overseas Chinese

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2005 08:35

ΜΕΡΙΔΙΟ 5% στην Bank of Overseas Chinese, αντί του ποσού των 20 εκατ. δολ., θα αγοράσει η ασφαλιστική εταιρεία New York Life Insurance Co., κίνηση που θα επιτρέψει στη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία των ΗΠΑ, που ανήκει σε κατόχους σύμβασης ασφάλισης, να πουλήσει προϊόντα μέσω των 55 υποκαταστημάτων της δανείστριας της Ταϊβάν.

Η New York Life, η οποία θα καταστεί η πρώτη ξένη ασφαλιστική εταιρεία, που αγοράζει μερίδιο σε τράπεζα της Ταϊβάν, θα αποκτήσει πρόσβαση σε περισσότερους από ένα εκατ. δυνητικούς πελάτες, σύμφωνα με τον Wayne Pai, πρόεδρο της Polaris Securities Co. Η μεγαλύτερη online χρηματιστηριακή φίρμα της νήσου, Polaris, ελέγχει το 46% της Bank of Overseas Chinese.

Σε αντάλλαγμα της πρόσβασης στους πελάτες της, η Bank of Overseas Chinese, θα κερδίσει εκπαίδευση και εξειδίκευση στην διαχείριση κεφαλαίων από τη New York Life, η οποία έχει περίπου 50 γραφεία αντιπροσωπειών στην Ταϊβάν μετά τη δημιουργία του πρώτου της υποκαταστήματος στη νήσο, το 1992. Η δανείστρια, εμφάνισε ζημίες 909 εκατ. δολ. Ταϊβάν (29 εκατ. δολ. ΗΠΑ), το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που διέθεσε η διοίκησή της, στο Χρηματιστήριο της Ταϊβάν.

Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση της χώρας είπε, ότι σχεδιάζει να μοιραστεί τις υπηρεσίες των 12 κρατικών τραπεζών, με τη συγχώνευση κάποιων και την πώληση μεριδίων σε άλλες. Η κυβέρνηση προσφέρει κίνητρα για συγχωνεύσει στις περίπου 50 τράπεζες της νήσου, που εξυπηρετούν έναν πληθυσμό 23 εκατ. ανθρώπων.

Τον Μάϊο η κυβέρνηση ανακοίνωσε το σχέδιο πώλησης και του 20% μεριδίου της στην Bank of Overseas Chinese, το οποίο τότε κόστιζε 1,25 δισ. δολ. Ταϊβάν, μέχρι το τέλος αυτού του έτους, στο πλαίσιο των σχεδίων της για αποκρατικοποίηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα