Περιορισμένο το αγοραστικό ενδιαφέρον στη Wall Street

Mετά το νέο κύκλο εταιρικών προειδοποιήσεων
Τρίτη, 03 Ιουλίου 2001 16:45

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street λίγα λεπτά μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης. Το αγοραστικό ενδιαφέρον εμφανίζεται περιορισμένο μετά τις νέες προειδοποιήσεις που απηύθυναν χθες και σήμερα εταιρείες τόσο από τη νέα όσο και από την παλαιά οικονομία.

Αναλυτικότερα, λίγο μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης περισσότερες από 20 εταιρείες από το χώρο της υψηλής τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων οι Informatica, E.piphany και Rational Software, ανακοίνωσαν ότι τα κέρδη τους θα κυμανθούν σε επίπεδα χαμηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις λόγω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας. Ανάλογες προειδοποιήσεις απηύθυναν χθες οι εταιρείες Eastman Chemical, Minnesota Mining & Manufacturing (3M) και Du Pont.

Στις 16:35’ ώρα Ελλάδος, ο Dow Jones βρισκόταν στις 10.592 μονάδες με οριακές απώλειες 0,01% και ο Nasdaq στις 2.137,36 μονάδες μειωμένος κατά 0,53%.

Tέλος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται σε περίπου μισή ώρα τα επίσημα στοιχεία για το ύψος των βιομηχανικών παραγγελιών στις ΗΠΑ το Μάιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα