Συνεργασία ομίλου Χανδρή με την Αccor

Τρίτη, 03 Ιουλίου 2001 16:49

Η εταιρεία Ξενοδοχεία Χανδρή Α.Ε. και ο ξενοδοχειακός τομέας της Αccor ανακοίνωσαν την συμφωνία τους για συγχώνευση των ιδιόκτητων ξενοδοχειακών τους μονάδων και την ανάπτυξη στην Ελλάδα κοινής δραστηριόητας στην διαχείριση ξενοδοχείων.

Η συμφωνία προβλέπει και την υλοποίηση εκτεταμένου επενδυτικού προγράμματος για την απόκτηση νέων μονάδων. Το πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί στο τέλος του χρόνου.

Η Ξενοδοχεία Χανδρής συμφώνησε να αγοράσει τις συμμετοχές της Accor στα δύο ξενοδοχεία της στην Ελλάδα, δηλαδή το 20% στο Sofitel Athens Airport και το 42% στο Athens Novotel. H Accor θα αγοράσει το 20% των μετοχών της διευρυμένης εταιρείας Ξενοδοχεία Χανδρή.

Στη νέα ελληνική εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων, που θα ιδρύσει η Accor, η Ξενοδοχεία Χανδρή θα αγοράσει το 33% των μετοχών.

Σημειώνεται ότι η Accor είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους παγκοσμίως στον ταξιδιωτικό χώρο και διαχειρίζεται τα εμπορικά σήματα Sofitel, Novotel, Suitehotel, Coralia, Thalassa, Ibis, Etaphotel, Formule 1, Motel 6 και Red Roof Inns.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα