Παπούλιας: Κριτική διάθεση μέρους των Ελλήνων έναντι του ευρώ

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2005 20:21

Στις επιπτώσεις από την εισαγωγή του ευρώ στην Ελλάδα και την ευρωζώνη αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε προσφώνησή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, σε δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν του απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το ευρώ προσέφερε στη χώρα μου νομισματική σταθερότητα και προφύλαξη από κερδοσκοπικές πιέσεις. Xαμηλότερα επιτόκια, και άρα, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα προσιτότερου δανεισμού, γεγονός με ιδιαίτερη σημασία για την απόκτηση κατοικίας και τις επενδύσεις... Παράλληλα, η κυκλοφορία του συνδυάστηκε, όπως και σε άλλες χώρες, με άνοδο των τιμών ορισμένων προϊόντων και υπηρεσιών. Αυτό εξηγεί το γιατί μέρος των συμπολιτών μου, το αντιμετώπισε με κριτική διάθεση, ως προς αυτή τη διάσταση».

Ο κ. Τρισέ επισήμανε ότι η ΕΚΤ θα συνεχίζει να εργάζεται προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της ευρωζώνης και της δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε ένα σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον.

Στη δεξίωση παραβρέθηκαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μεταξύ των οποίων και ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήμος.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα