Reckitt: Αγοράζει το τμήμα φαρμάκων της Boots αντί 3,43 δισ. δολ.

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2005 09:47

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά του τμήματος χορήγησης φαρμάκων χωρίς συνταγή της Boots Group Plc, έκλεισε η παραγωγός των αντισηπτικών προϊόντων Dettol, Reckitt Benckiser Plc, αντί του ποσού του 1,93 δισ. λιρών Αγγλίας (3,43 δισ. δολ.), προκειμένου να αυξήσει την γκάμα των προϊόντων της, συμπεριλαμβανομένων των Clearasil κατά της ακμής.

Η Reckitt, που εδρεύει στο Slough, της Αγγλίας, θα δαπανήσει 150 εκατ. λίρες για την αναδιάρθρωση αυτής της δραστηριότητας των Boots και εκτιμά ότι θα εξοικονομήσει ετησίως 75 εκατ. λίρες, μέσα σε τρία χρόνια, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. Η Boots, που εδρεύει στο Nottingham της Αγγλίας, σχεδιάζει να επιστρέψει 1,43 δισ. λίρες από αυτά που θα εισπράξει στους επενδυτές, με την διανομή έκτακτου μερίσματος 200 πένες ανά μετοχή, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Reckitt, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής προϊόντων καθαριότητας για κουζίνες και μπάνια στον κόσμο, επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στον τομέα της υγείας και της προσωπικής υγιεινής, οι οποίες της αποφέρουν περίπου το 15% των συνολικών της πωλήσεων. Η εξαγορά, είναι η πρώτη της εταιρείας από το 2003, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Η Boots, η μεγαλύτερη διαχειρίστρια αλυσίδας φαρμακείων της Βρετανίας, πουλά το τμήμα παραγωγής φαρμάκων, πριν από τη σχεδιαζόμενη συγχώνευσή της με την Alliance Unichem Plc.

Οι μετοχές της Reckitt, υποχώρησαν χθες στο Λονδίνο κατά 50 πένες, φθάνοντας στις 1.708 πένες η μία. Οι μετοχές της Boots, παρέμειναν αμετάβλητες στις 622 πένες η μία. Σημειώνεται ότι οι μετοχές της Reckitt έχουν σημειώσει σχεδόν τριπλάσια άνοδο από τα τέλη του 1999 και είχαν την έβδομη καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών των εταιρειών του FTSE 100 Index, ενώ της Boots σημείωσαν άνοδο λιγότερη του 2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα